Dr. Sandra Dee Haynes

Avatás dátuma
Kar neve
Műszaki és Informatikai Kar

Sandra Dee Haynes 2014. március 13. óta a Pécsi Tudományegyetem díszdoktora.
 

Sandra Dee Haynes

 

Dr. Sandra Haynes a Colorado State University (Colorado Állami Egyetem) intézményében a kísérleti neuropszichológia területén 1998-ban egyetemi diplomát, majd 1991/94-ben PhD fokozatot szerzett. Dr. Haynes okleveles pszichológus és Testület által minősített Humán Szolgáltatások gyakorló orvos. A szerkesztője volt, jelenleg pedig szerkesztőbizottsági tagja a National Organization for Human Service Education c. folyóiratnak, és tagja a Colorado Pszichológiai Társaság Etikai Bizottságának, az Országos Közösségi Mentálhigiénés Képzési Bizottságnak, az Egyetemi Dékánok Amerikai Konferenciájának és az Egyesült Államok Neuropszochológiai Nemzeti Akadémiájának.

Dr. Haynes jelenleg a Metropolitan State University of Denver (Denveri Állami Egyetem) egyetem School of Professional Studies (Szakmai Tanulmányok Iskolájának) dékánja. Tizenhárom tanszéket és öt központot felügyel ezzel képviselve 20 szakot, 29 szakirányt és 2 mesterfokozatú diplomás képzést. Dr. Sandra Haynes fő kutatási területei: az epilepszia neuropszichológiai aspektusai, alkalmazott viselkedés analízis, human szolgáltatások kérdései valamint a nemiség kérdése a kezelésben és a felépülésben. Az elmúlt 15 évben saját szakterületén 6 konferenciát szervezett. Dr. Haynesnek 17 lektorált publikációja, 21 meghívásos bírálata és 46 lektorált prezentációja van. Az elmúlt 10 évben Dr. Haynes felelőse volt $15.000.000,- elnyert és/vagy felügyelt finanszírozott támogatásnak.

Dr. Sandra Haynes közreműködött a School of Professional Studies, Metropolitan State University of Denver és a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar közötti partnerkapcsolat kialakításában, mely 2010 májusában kezdődött a két kar által alapított közös kurzussal, kihasználva a Pécs Európa Kulturális Fővárosa program keretében Pécsett zajló újjáépítési projekteket. 2011-ben Dr. Haynes meghívta a Pécsi Tudományegyetem egyik professzorát, hogy tanítson egy szemesztert a Denveri Egyetemen. 2012-ben Dr. Haynes részt vett a 8. Nemzetközi PhD-DLA Szimpóziumon, melyen felajánlotta intézményének támogatását a Pollack Mihály Műszkai és Informatikai Kar angol nyelvű Építész MSc képzéséhez abban a formában, hogy a Pécsi Tudományegyetem 16 építész professzorát vendégül látják a Denveri Egyetemen egy kéthónapos angol nyelvi kurzuson. Ez a program 2013 nyarán sikeresen megvalósult a Dékán Asszony felügyeletével. Jelenleg Dr. Haynes az elnöke a Denveri Egyetem Pécsi Tudományegyetem Társulási Bizottságának.

 Dr. Sandra Haynes a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karon elismert tevékenységével az oktatás és kutatás területén nemzetközi és hazai elismerést vívott ki, folyamatos kapcsolatot ápol a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar doktori tevékenységével.

 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!