Win Aung

Avatás dátuma
Kar neve
Műszaki és Informatikai Kar

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának díszdoktora: 2008. március 13.
 

Dr. Win Aung

Dr. Win Aung, az amerikai National Science Foundation tanácsadója tudományos munkássága mellett nagymértékben járult hozzá a mérnökképzés és a mérnöki kutatás területén a nemzetközi kapcsolatok fejlődéséhez.

Pályáját tudományos kutatóként a Bell Telephone Laboratories-nél kezdte, majd 1974 óta az amerikai Natonal Science Foundation-nél számos fontos pozíciót töltött be az amerikai mérnökképzés és műszaki kutatás ügyének előmozdításán munkálkodva.

1986-ban az NSF az év mérnöke díjat adományozta neki. Az American Society of Mechanical Engineers tagja 1983 óta. Több mint 120 tudományos publikáció fűződik nevéhez, valamint 15 könyv kiadásában működött közre.  1996-ban az ASME Classic Paper Award díját kapta meg a hőátadás témájában publikált munkájának elismeréseképpen. Számos egyetem vendégoktatójaként is dolgozik.

Dr. Aung kimagasló szerepet töltött be a nemzetközi kapcsolatok előmozdításában a mérnökképzés és műszaki kutatások területén az ICEE (International Conference on Engineering Education and Research) alapítójaként is. 2000-ben társalapítója volt az iNNER-nek (International Network for Engineering Education and Research).

Dr. Win Aung azon túl, hogy határozott elképzelései vannak a mérnökképzés és műszaki kutatás területeinek fontos kérdéseiről, felismerte, hogy napjainkban elengedhetetlenül fontos a mérnöki tudományok területén egy tudósokból, egyetemi professzorokból, oktatókból és szakemberekből álló nemzetközi közösség létrehozása, és jelentős szerepet vállalt ennek a fórumnak a megteremtésében.

Dr. Win Aung és a Pollack Mihály Műszaki Kar kapcsolata 1996-tól folyamatos. Az iNNER vezetőségében, a nemzetközi mérnöki oktatási és kutatási szervezeten keresztül évente segítette a kar nemzetközi szereplését. Nagy szerepe volt abban, hogy ezen szervezeten belül a Pollack Mihály Műszaki Kar vezető szerepet kapott. A 2008. évi világkonferencia rendezési jogát is megkaptam.

 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!