Prof. Dr. Peter Möhringer

Avatás dátuma
Kar neve
Műszaki és Informatikai Kar

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának díszdoktora.
 

Dr. Peter Möhringer

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának jogelőd intézménye a Pollack Mihály Műszaki Főiskola 1983-ban vette fel a kapcsolatot a bajorországi felsőoktatási intézménnyel (Fachhochschule Würzburg) és ennek eredményeként 1985. május 21-én került sor az első hivatalos együttműködési szerződés aláírására Würzburgban. A vasfüggönnyel elválasztott intézmények közötti ilyenfajta kapcsolat akkoriban nem csak Magyarországon, hanem az NSZK-ban is unikumnak számított.

Az együttműködés fontos területe a hallgatói mobilitás, a kutatás-fejlesztés, közreműködés a tantervfejlesztésben, részvétel egyműs szakmai-tudományos rendezvényein, közös EU-pályázatok. Möhringer professzor kezdetektől fogva a magyar kapcsolatok felelőse a német intézményben és ezt a feladatot mindenkor szívügyének tekintette. Önszorgalomból még magyarul is megtanult.

Peter Möhringer éveken keresztül szervezte a villamosmérnök hallgatóink nyári termelési gyakorlatát Bajorországban. Ezt követően a Socrates/Erasmus program megnyitásától szervezi minden szakon hallgatóink részképzését a német főiskolán. Emellett minden évben előadásokat tart Pécsen, a villamosmérnöki szakon, a hagyományos szaknapi rendezvények keretében.

 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!