Dr. Heribert Weber

Avatás dátuma
Kar neve
Műszaki és Informatikai Kar

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának díszdoktora: 2005. március 10.
 

Dr. Heribert Weber

Heribert Weber az érettségi után a würzburgi Julius-Maximilians Egyetemen tanult matematikát és fizikát. 1981-ben avatták doktorrá a szem üvegtestének mechanikája, valamint rézrészecskék kivonhatóságának elektrodinamikai módszerekkel való tanulmányozásáért

Ipari kutatásokban is részt vett, és 1985-ben professzorrá nevezték ki az "Adatfeldolgozás és automatizálási technikák felhasználása a szoftvertechnikában " tanulmányáért a Würzburg-Schweinfurti Főiskola elektrotechnikai karán.

Vezetője volt a központi matematikai intézetének a főiskola schweinfurti karán, és tanszékvezető az elektrotechnikai szakon. 1996 és 1999 között az iskola elnökhelyettese volt. 1999 december 16-án a Würzburg-Schweinfurt-Aschaffenburgi Főiskola kibővített szenátusa Heribert Webert a főiskola Főigazgatójává választotta. Wolfgang Fechnert váltotta a poszton. Ő vezényelte le az Aschaffenburgi Főiskola kiválását, valamint a Würzburg-Schweinfurti főiskola újjáalakulását.

Weber 1993 és 1995 között helyettes vezetője,1995 és 1997 áprilisa között pedig vezetője a Bajor Főiskolai Tanárok Egyesületének. A würzburgi Röntgen-kuratórium igazgatótanácsi tagja, és helyettes vezetője a Würzburg-Schweinfurti Főiskola Barátai és Támogatói társaságának. 2000 óta elnökhelyettese a Bajor Virtuális Főiskolának.

A Würzburg-Schweinfurti főiskola és a Pollack Mihály Műszaki kar között 1985 óta áll fenn együttműködés.  Ez akkor a Pollack Mihály Műszaki Főiskola első kapcsolata volt a nyugati világ felsőoktatásával. Ugyanakkor az is kiemelkedő, hogy a bajor felsőoktatásban is ez volt az első „vasfüggöny mögötti" együttműködés. A két intézmény partneri kapcsolata számos területen bontakozott ki és alapvetően a hallgatók és az oktatók cseréjére irányult. Emellett mindkét fél fontosnak tekintette a kutatás-fejlesztés és a közös pályázatokban való együttműködést is.

 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!