Fenyegetések, bombariadó

Bomba fenyegetés esetén
A bombafenyegetések többsége riadalom és bomlasztási célú megtévesztés. A ritkán előforduló valós bombafenyegetések mellett az elkövetők fals telefonos bombafenyegetéseket is alkalmaznak, a lakosság megfélemlítése, a rendőrség figyelmének felkeltése és elterelése érdekében. Míg a bombafenyegetések többnyire két személy közötti telefonos kommunikáció keretében valósulnak meg, addig egyre gyakrabban fordul elő elektronikus úton küldött (e-mail) levélben, vagy más, közösségi média felületen megjelenő fenyegetés.
Mindegy, hogy mennyire tűnik nevetségesnek vagy valószínűlennek egy fenyegetés, minden ilyen kommunikáció bűncselekmény és jelezni kell a rendőrség felé. 
Fontos, hogy minden címzett – akár áldozat, vagy harmadik fél – aki megkapta a levelet szintén jelezze, milyen körülmények között/honnan, mikor érkezett.

Azonnali intézkedések bombafenyegetés esetén
Telefonos fenyegetést mindenki kaphat/vehet, aki telefont használ, ezért fontos, hogy átlássuk, megértsük és elsajátítsuk azokat a lépéseket, amik elengedhetetlenül szükségessé válnak ilyen esetekben. 
Ha telefonon érkezik:
őrizd meg a nyugalmadat és figyelj körültekintően
ha lehetséges, tartsd szóval és vonalban a fenyegető hívót, miközben jelezd egy kollégának, hogy hívja a rendőrséget
jegyezd meg/fel a hívó telefonszámát, amennyiben a készüléked kiírja, 
írj le minden ismeretet, adatot, amit csak megtudsz
ha a fenyegetés szöveges üzeetben érkezik, ne válaszolj rá, ne továbbítsd, vagy töröld, mert a rendőrségnek szüksége lesz rá.
Ha a fenyegetés e-mailen vagy közösségi felületen érkezik:
ne válaszolj, ne továbbítsd, és ne töröld az üzenetet
jegyezd meg/fel a küldő címét vagy felhaszálónevét, illetve azonosítóját
őrizd meg az összes log file-t, hogy segíthesd a rendőrség munkáját 
HÍVD A RENDŐRSÉGET, kövesd a tanácsaikat, és értesítsd a biztonsági referenst!

Öngyilkos merénylők
Az öngyilkos merénylet az egyik leghatékonyabb módszer tobbanóanyagot juttatni egy adott helyre. A merénylők használhatnak járművet vagy testükre erősítve is vihetik azt. A legvalószínűbb helyyszínek között a szimbolikus helyek, kulcsfontoságú intézmények, VIP személyek vagy részvételükkel zajló programok, illetve tömegrendezvények, zsúfolt helyek szerepelnek.