Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Hírek

Györök Zente 2018. február 28-án született egy súlyos genetikai rendellenességgel, melynek neve gerincvelő izomsorvadás. Hogy felvehesse a harcot és küzdhessen a betegség ellen, nagyon sok fejlesztésre, terápiára és gyógyászati segédeszközre van szüksége. Ha teheti, kérjük, csatlakozzon a PTE Sportiroda és a Pécsi Balett Tánccal, sporttal Zentéért elnevezésű kampányához! Ennek keretén belül városszerte sportos jótékonysági akciók, valamint egy gálaest kerül megrendezésre. Az ezekből befolyó támogatások az Összefogás Zentéért Alapítvány részére kerülnek felajánlásra.

Immár nyolcadik alkalommal rendeztük meg a PTE Innovációs Napot. A rendezvény délelőtti szekciójában Dr. Miseta Attila Rektor Úr köszöntőjét követően Dr. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke tartott előadást a kutatás-fejlesztés és innováció támogatásának kormányzati terveiről, intézkedéseiről, illetve Dr. Gábriel Róbert Rektorhelyettes Úr ismertette a PTE innovációtámogatási elképzeléseit. A délelőtti szekcióban emellett két panelbeszélgetést hallgathattak meg a rendezvény résztvevői, az első beszélgetés során az Egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma fejlesztésének kihívásait vittaták meg a panel szereplői, míg a másodikban a Egyetemek a tudásalapú gazdaságban betöltött szerepét járták körül a beszélgetés résztvevői.

A PTE KK Sebészeti Klinika dolgozóiból 3 éve alakult a Running Suture nevű futócsapat. Idén májusban harmadszorra tervezik teljesíteni az Ultrabalaton futóversenyt, melynek során kb. 20 óra alatt futják körbe váltóverseny keretében a Balatont. Az idei év azért is különleges számunkra, mert egy nemes célt tűztek ki zászlójukra. A csapat a Pécsi Szervátültetés Fejlesztéséért Alapítvánnyal karöltve  jótékonysági akciót szervez, erre szeretnénk felhívni az Ön, és Kedves Kollégái figyelmét!

Oldalak

You shall not pass!