Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Hírek

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara – együttműködve a Metropolitan State University (MSU) Denverrel – 2013 óta tart minor képzést az Egyesült Államokban. Az elmúlt három évben duplájára nőtt a képzésben résztvevők száma, az 5 év alatt közel 80 hallgatót tanítottak a pécsi oktatók az amerikai egyetemen építészeti témákban.

Kortárs tömegformálással tervezett modern installáció-termék készül a Műszaki és Informatikai Kar kreatív csapat által fűzfavesszőből az augusztusban megrendezésre kerülő Bőköz Fesztiválon 2018. augusztus 24-25-26-án.

2018. július 30. és augusztus 6. között 15. alkalommal rendezték meg az International Geography Olympiad (iGeo) földrajzi világversenyt 16-19 éves tanulóknak, amely a Nemzetközi Földrajzi Unió égisze alatt működő, legjelentősebb szakmai presztízsű vetélkedés ezen a tudományterületen. A kanadai Québec-ben lebonyolított versenyen a magyar csapat 10. alkalommal vett részt, és most először sikerült aranyérmet szerezni.

Egyetemünk csatlakozott az Academic Bicycle Challange programhoz, melynek keretében szeptember 1. és 30. között részt vesz egy nemzetközi megmérettetésben. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a kerékpáros közlekedésre és a környezettudatosságra.

A Modern Városok Program keretében megvalósuló egyetemfejlesztés nem pusztán beruházásokat és épületrekonstrukciókat jelent, hanem jelentős mennyiségű és minőségű eszközbeszerzésre is sor kerül, kiemelkedően az orvostudomány és egészségügy területén. A mai napon érkezett a Pécsi Gyermekklinika sebészeti ambulanciájára egy nagyfrekvenciás ultarhang készülék, amely innovatív támogatást nyújt a törések, sérülések diagnosztizálásában és kezelésében.

Oldalak

You shall not pass!