international

Dr. Peter Jarvis

A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrási Fejlesztési Kar díszdoktora: 2002. november 7.
 

Dr. Peter Jarvis

Peter Jarvis a Georgiai Egyetem Neveléstudományi Tanszékének volt vezetője és Felnőttképzési Tanszékének tanára. Tiszteletbeli vendégprofesszora a londoni City Universitynek és a kínai Tianjin Radio and Television Universitynek, illetve professzorként dolgozik a Nottinghami Egyetemen is. Számos tudományos kitüntetésben részesült: 1999-től 2000-ig a British Association of International and Comaprative Education elnöke; a Cyril O Houle Award for Adult Education Literature from the American Association of Adult and Continuing Education díjazottja; Comenius-díjas - International ESVA Foundation (Kiváló európai felnőtt-oktató - első díjazott. A Japan Society for the Promotion of Science kutatói ösztöndíjasa. Professzora a Brit Columbia Egyetemnek, a Ljubljanai Egyetemnek, a Tallinni Pedagógiai Egyetemnek, a Tennessee-i Egyetemnek, az Alaska Anchorage Egyetemnek és a Marylandi Egyetemnek. 
Tiszteletbeli tagja számos szakmai társaságnak a világ különböző részein. 
Több mint 30 könyv és 200 tanulmány, illetve könyvfejezet szerzője és szerkesztője, mely írások a felnőttoktatást, a felnőtt szakoktatást, az egészségügyi oktatást, az általános iskolai oktatást, távoktatást és a nyugdíjas korúak oktatását tárgyalják. 
Peter Jarvis professzor régóta mutat érdeklődést, szakmai kíváncsiságot a magyar felnőttoktatás és művelődés helyzete, a pécsi egyetemen folyó művelődési és felnőttképzési menedszer szakos képzés iránt. Felajánlotta segítségét, kapcsolatrendszerét minőségfejlesztési törekvéseinkhez. Segítségével a FEEFI Erasmus-szerződést írt alá, s ennek keretében diákcserék és oktatói cserék történtek. Vendégprofesszorként 1997-től üdvözölhetjük Egyetemünkön.

Hiányzó alapkönyveket, saját munkáit, valamint az általa szerkesztett International Journal of Lifelong Learning folyóirat több évfolyamát adományozta az intézeti szakkönyvtárnak.