international
február

25.

A kar megalapításához, fejlődéséhez, működtetéséhez kapcsolódóan jelentős teljesítményt nyújtó, nyugállományba vonult oktató és oktatást segítő kollégák elismerése és köszöntése céljából életre hívott „Tisztelet Napja”.

február

20.

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció határideje: 2020. február 28. (péntek) 12 óra.

február

17.

Az International Evening idén is színes programokkal várja a nemzetközi diákokat.

február

10.

Az Ezer mosoly a Beteg Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kozák Szilvia 2020. február 14- én, pénteken 11 órakor adja át a Pentax öblítőpumpát a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinikán.

február

02.

A Prinz Gyula díjat a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézete 1998 óta ítéli oda minden évben, és eddig a hazai földtudományok 43 kiemelkedő képviselője, illetve reményteljes tehetsége nyerte el.

február

02.

Az eseményen bemutatjuk a pécsi orvoskar középtávú fejlesztési elképzeléseit, egy modern és vonzó egyetemi campus vízióját, amely a város mindennapi életében is pozitív változásokat hozhat.

január

28.

Az esemény a PTE MIK Építész Szakmai Intézet és a PTE MIK b2 Transzdiszciplináris Szakkollégium szervezésében valósul meg.

december

05.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán hagyomány, hogy a hallgatók, oktatók elő-adása színesíti a kar kiemelt rendezvényeit, legyen az tánc, vagy énekes produkció. A PTE ETK fontosnak tartja a tehetséges hallgatóinak felkarolását, hisz az életre szóló hivatások oktatása mel-lett fontos az önkifejezés támogatása, legyen az sport, zene, színház- vagy képzőművészet.

december

05.

A BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál 2019-ben ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját, aminek alkalmából "bestof" vetítéseken láthatók a legkiemelkedőbb darabok.
Pécsett a PTE Művészeti Kara ad helyet az eseménynek. A rövidfilm válogatásban több Oscar-jelölt magyar rendező alkotása helyet kapott: M. Tóth Géza 2006-os animációja, a "Maestro", Tóth Barnabás és 2018-as sikere, a "Susotázs", Kis Hajni diák-Oscarra jelölt remekműve, a "Last Call" és az Oscar-díjas "Mindenki" rendezőjének, Deák Kristófnak a legutóbbi kisfilmje, "A legjobb játék". 

 

december

04.

Egy pályázat keretében a Tetris-challange-hez hasonlóan a TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet flashmob-ot szervez a többi kar és a sportszakember-képző társintézmények hallgatóinak bevonásával (kihívásával), ezzel is erősítve a különböző egyetemek hallgatóinak kapcsolatait.