international
február

07.

Te is elgondolkodtál már azon, hogy milyen lehet Erasmusos diáknak lenni? Ha túl sok a kérdés a fejedben, nem tudod, hogyan jelentkezz, vagy, hogy hova mehetsz, akkor a kari tájékoztatón a helyed!

 

2020-as időpontok és helyszínek:

 

BTK:
2020. február 11. (kedd)
Info stand: 9:30-12:00 az aulában

Tájékoztató előadás: 13:00-kor a Kari Tanácsteremben

 

ETK:
2020. február 12. (szerda)
Tájékoztató

február

03.

40 órás kezdő, illetve újrakezdő szintű orosz nyelvi tanfolyamot indít a BTK Orosz Központ – Pécs, Ifjúság út 6. D épület 4. emelet – a tavaszi szemeszterben heti kétszer két órában, 10 hét időtartammal.

január

31.

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja szervezésében zajlik a Tanítsunk Magyarországért mentorprogram téli tábora. A táborba 10 Baranya megyei kistelepülésről érkeznek kisdiákok, hogy egyetemista mentoraikkal eltöltsenek egy vidám, élményekkel teli közös napot. A Tanítsunk Magyarországért program keretében a kistelepülésen élő kisdiákokat egyetemista mentorok fogják kézen, és nagytestvérként segítik őket abban, hogy minél több olyan lehetőséggel ismertessék meg őket, ami segíti őket a kiteljesedésükben, legyen az középfokú oktatási intézmények látogatása, karrierlehetőségekkel való

január

23.

A PTE Idegen Nyelvi Központjában japán nyelv és kultúra tanfolyam indul februárban, anyanyelvi oktatóval, angol közvetítő nyelven. Teljesen kezdő és haladó csoportjainkba várjuk jelentkezőinket.
 

január

17.

Alap-, közép- és felsőfokú ECL nyelvvizsga-felkészítő kurzusok angol és német nyelvből. Valamint újra indul a népszerű japán nyelv és kultúra tanfolyam, anyanyelvi oktatóval! Kezdő és haladó csoportokba várják a jelentkezőket!

január

09.

Az IT Services Hungary Kft német nyelvi versenyt hirdet középiskolák 10-12. osztályos tanulói számára a Pécsi Tudományegyetem Germanisztika Intézet közreműködésével, a Deutsch.Karriere.Erfolg. kampány keretén belül.

november

21.

Az Erasmus+ programról már sokan hallottak, ez nem csoda, hiszen az Európai Unió egyik legsikeresebb programjáról van szó, mely az elmúlt 32 évben 9 millió ember életét változtatta meg. Jó tudni, hogy Erasmussal nemcsak külföldi tanulmányokat lehet folytatni, hanem szakmai gyakorlatot is végezhetnek a fiatalok. Az országok közötti megélhetési különbség fedezését pedig az ösztöndíj segíti.

október

22.

A São Pauló–i Egyetem Bölcsészkara Magyar Nyelv és Kultúra Tanfolyamának szervezői  2019. november 1-jén rendezik meg “Innováció egy globalizált világban – Magyarország – Brazília” címmel az V. Magyarok Brazíliában  konferenciát.

október

11.

A Pécsi Tudományegyetem rektora és Idegen Nyelvi Központjának igazgatója tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit az Idegen Nyelvi Központ fennállásának 30 éves, valamint az ECL vizsgarendszer 20 éves jubileuma alkalmából megrendezésre kerülő ünnepségére.

September

17.

A PTE Idegen Nyelvi Központjában japán nyelv és kultúra tanfolyam indul szeptember végén, anyanyelvi oktatóval, angol közvetítő nyelven.