international

Richter Anna Díj

Egyedülálló pályázati lehetőség az innováció jegyében. Cél az egészségügy az oktatás és a kutatás területén dolgozó nők jobbító ötleteinek megvalósítása 

Október 8-án, az ünnepélyes sajtótájékoztatót követően útjára indult a Richter Gedeon Nyrt. új társadalmi szerepvállalás kezdeményezése, a Richter Anna Díj.

A Richter a Nőkért program legújabb pillére az orvosok, egészségügyi szakdolgozók, kutatók, tanárok, gyógyszerészek kreatív ötleteinek megvalósításához járul hozzá jelentős anyagi támogatással. A Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket, segítse újszerű ötleteik megvalósítását, megmutassa azokat a nagyközönségnek. A pályázat olyan maximum ötfős csapatokat vár, melyek vezetői az egészségügyben, oktatásban dolgozó elhivatott nők, akik szeretnék intézményük, szervezetük, közösségük vagy a hozzájuk kapcsolódó páciensek, diákok körülményeit, mindennapjait jobbá tenni.

 

A pályázók a következő kategóriákban nevezhetnek a Richter Anna Díj elnyeréséért:

 

  • Orvosnő, vagy általa képviselt, maximum 5 fős csapat 
  • Egészségügyi szakdolgozó nő, vagy általa képviselt, maximum 5 fős csapat 
  • Gyógyszerész nő, vagy általa képviselt, maximum 5 fős csapat 
  • Pedagógus/tanár/kutató/hallgató nő, vagy általa képviselt, maximum 5 fős csapat 

A pályázatok előválogatásában és kategóriánként egy díjazott kiválasztásában a Richter Anna Díj öttagú zsűrije aktív szerepet vállal, a nagyközönség pedig online szavazással dönthet az ötödik díj sorsáról.

A pályázatok feltöltésének, valamint a legfontosabb információknak, híreknek a www.richterannadij.hu felülete ad helyet. Az érdeklődők naponta friss tartalommal találkozhatnak a facebook.com/richterannadij közösségi oldalon.