international

Sajtószoba

A Pécsi Tudományegyetem külső kommunikációjáért, a sajtóval való kapcsolattartásért a PTE sajtóreferense a felelős, aki naprakész információkkal látja el a médiumokat, illetve segíti a munkájukat forgatási vagy interjúigény esetén. Az egyetemi belső média munkatársainak elérhetőségei és feladatai az alábbiakban olvashatóak.

 

Külső kommunikáció

Elérhetőek sajtóközleményeink, amelyeket az egyetem központilag adott ki. Az egyetemi eseményeken készült videókat tartalmazó YouTube csatornánk is böngészhető.

A napi sajtófigyelés immár évek óta működik a Pécsi Tudományegyetemen. A sajtó munkatársai számára segítségként szolgál a forgatási engedély kérésének lehetősége. Amennyiben az Egyetem számára érdekes eseménnyel kapcsolatban szeretne kapcsolatba lépni munkatársunkkal, ajánljuk szíves figyelmébe hírküldés szolgáltatásunkat.

Az Egyetem a sajtótörvényben megfogalmazottaknak megfelelően segíti a sajtó munkatársait annak érdekében, hogy az Egyetemet érintő kérdésekben a nyilvánosság minél bővebb es korrektebb információhoz jusson. A kapcsolattartás szabályozását illetően tekintse meg Média Kódexünket!

A Pécsi Tudományegyetem külső kommunikációjáért, a sajtóval való kapcsolattartásért a PTE sajtóreferense a felelős, aki naprakész információkkal látja el a médiumokat, illetve segíti a munkájukat forgatási vagy interjúigény esetén:

 

Kottász Gergely
sajtóreferens
7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
Tel.: +36 72/501-500/ 12174
E-mail: kottasz.gergely@pte.hu

 


Egyetemi belső média

 

UnivPécs egyetemi magazin

Az UnivPécs a Pécsi Tudományegyetem magazinja, mely szemeszterenként három alkalommal jelenik meg hétezer példányban. A lapot hallgatók írják. Történelme 2000-ben kezdődött, archívuma a 2000-2016 között megjelent lapszámokat tartalmazza. A lap ingyenes, a campus falain belül és kívül is hozzá lehet jutni. Az UnivPécs újságírói több országos sikert is elértek már. Többször több díjat is kiérdemeltek a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület szervezésében lezajló Felsőoktatási Médiakonferencia legrangosabb oklevelei közül. A diákok számára kiírt Pultizer-díjat első alkalommal az UnivPécs munkatársa vehette át. Az országos Sajtófotó kiállításon is szerepeltek már képeikkel. Korábban a lapnál dolgozott hallgatók közül többen az országos, illetve a regionális médiában helyezkedtek el. Az UnivPécs International angol nyelvű kiadvány, amely félévente jelenik meg. Az UnivPécs printtől függetlenül is működő hírportálja az univpecs.com.

A PTE honlapján (pte.hu) az univpecs.com-ról naponta frissülő híranyaggal várja az olvasókat. A PTE napi rendszerességgel oszt meg multimédiás anyagokat magyar és angol nyelvű Facebook profilján, Instagram oldalán és YouTube csatornáján

A szerkesztőség nyitott, írhatsz bele hallgatóként is, sőt!

Olvasd és csatlakozz! A lap csapatához jelentkezni az univpecs@pte.hu e-mail címen lehet.

 

Harka Éva
főszerkesztő, a Média Iroda vezetője
7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
Tel.: +36 72/501-500/ 12122
E-mail: harka.eva@pte.hu
Web: univpecs.com

 

Balogh Róbert
lapszerkesztő
Tel.: +36 72/501-500/12075
Email: balogh.robert@pte.hu
Web: univpecs.com

 

Tóth Mariann
Tel.: +36 72/501-500/12144
Email: toth.mariann@pte.hu
Web: univpecs.com

 

Aknai Péter
Tel.: +36 72/501-500/12140
Email: aknai.peter@pte.hu
Web: univpecs.com

 

Universitas Televízió

A pécsi egyetemi televíziózás története 1993-ban kezdődött az országban elsőként. Már akkor is unikumnak számított, hogy egy felsőoktatási intézmény önálló műsorral jelentkezik a városi TV-n, és az ország további 16 televíziójának csatornáján. Az Universitas Televízió két műsort készít: a Navigátor a PTE legfontosabb eseményeit foglalja össze és stúdióbeszélgetéseiben neves kutatókat, oktatókat, kiváló egyetemi hallgatókat szólaltat meg. A Nyitott Egyetem című oktatási-ismertterjesztő sorozat az országban elsőként jelent meg azzal a céllal, hogy bemutassa az egyetemen oktató tanárok izgalmas témájú kutatásait, közérthető formában megtartott előadásait. Egy sikeres TÁMOP pályázatnak köszönhetően az eddig is nagysikerű Nyitott Egyetem sorozat 2010-ben az egész város számára nyitottá vált, így népszerűsíti az élethosszig tartó tanulás szemléletét. Az előadásokat a televízió stábja a helyszínen több kamerával rögzíti. 

 

Gáll Orsolya
főszerkesztő
7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
Tel.: +36 72/501-500/ 18585
E-mail: gall.orsolya@pte.hu