A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány ösztöndíjai és gyakornoki programjai 2021 ősz

Ősszel számos ösztöndíjat és gyakornoki programot pályáztat meg a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.
 

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány ösztöndíjai és gyakornoki programjai 2021 ősz

Chilében és Svédországban kutatni szándékozó PhD hallgatók számára indítunk újra Nemzetközi Ösztöndíjat. Ezek bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

Folytatódik a Fontus a BME hallgatói számára 30-ra bővült hellyel és a Gépészmérnöki kar vízügyhöz kapcsolódó képzésben részt vevő hallgatói számára is megnyitottuk.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Klímapolitikai Intézet hallgatói ösztöndíj célja, hogy vízvédelemmel vagy más természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, zöld innovációval foglalkozó rövid 1-3 hónapos képzésben vegyenek részt a támogatott képzési területeken hallgatók.

A Művészeti munka ösztöndíj célja, hogy másképp nehezen elérhető lehetőségeket tegyen lehetővé a művészeti területen PhD tanulmányaikat végző hallgatók számára, legyen ez tanulmányút, kiállítás, konferencia vagy belföldi/külföldi felsőoktatási intézménynél folyatott tanulmányok. Ezzel az Alapítvány célja az, hogy művészeti alkotásokon keresztül természetvédelemre, klímaváltozásra és fenntarthatóságra figyelmet felhívó művészek kihozhassák a szakmai maximumot a tanulmányaik során.

Az ösztöndíjaink jelentkezési határideje egységesen 2021. szeptember 30.

Októberben a gyakornoki programon elindítottuk újra mind tavalyi, mind új szakcégeknél. Köztük vannak olyan nagy és ismert cégek, mint az MVM, a MOL, a Siemens Energy, az MCC Klímapolitikai Intézete és a MÁV Zrt.
A Global Water Partnership-pel induló együttműködésünk kapcsán pedig Stockholmba és Pozsonyba kínálunk szakmai gyakorlati lehetőséget.  

Bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.


A hazai gyakornoki programjaink jelentkezési határideje egységesen: 2021. október 30.

A Global Water Partnership gyakornoki program jelentkezési határideje 2021. október 31.
 
Amennyiben erre lehetőség van, úgy kérjük ossza meg az intézménye hallgatóival az Alapítványunk által kínált szakmai lehetőségeket.
 
További információ a https://kbka.org/palyazatok/ oldalon található.

 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!