Kutatók Éjszakája a Pécsi Tudományegyetemen

2018.

szeptember

21.

Immár tizenegyedik alkalommal szervez programokat a Kutatók Éjszakája alkalmából a Pécsi Tudományegyetem 2018. szeptember 28-án.


A kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek - ezt igyekszik bemutatni több mint egy évtizede szeptember utolsó péntekén a Kutatók Éjszakája. Ez a nap a kutatókról szól, akik lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak is, férfiak vagy nők.

 

A Kutatók Éjszakája ingyenes programjaira minden korosztályt várnak látogatóként! Az eseménysorozaton az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki megismerkedhet a kutatás és fejlesztés, az innovációs gondolkodás fontosságával. A programok megszervezésének nemcsak a szórakoztatás a célja, hanem egyrészt demonstrálni azt, hogy a felfedezések, találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, másrészt minél több fiatalt meggyőzni arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani.

 

A Pécsi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakáján a több mint 10 pécsi helyszín mellett 4 vidéki helyszínen is várja az érdeklődőket!

 

Programok és regisztráció: kutatokejszakaja.hu

 

Részletes programajánló a PTE karairól:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rovat

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!