Gyászhír – Elhunyt Dr. Krisztián Béla, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának címzetes egyetemi tanára

2023.

április

04.

Gyászhír – Elhunyt Dr. Krisztián Béla

Életének 94. évében elhunyt Dr. Krisztián Béla címzetes egyetemi tanár. Tanár Úr neve elválaszthatatlanul egybeforrt a KPVK jogelődjének, a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézetének személyügyi és művelődési képzéseivel.


Gyászhír – Elhunyt Dr. Krisztián Béla, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának címzetes egyetemi tanára

A Mecseki Szénbányák Vállalattól 1986-ban nyugdíjba vonult Krisztián Béla már nyugdíjazását követően lépett az egyetem kötelékébe, ahol oroszlánrésze volt a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézet dinamikus fejlesztésében. A rendszerváltást követően beinduló személyügyi szervező és humán szervező, illetve művelődésszervező képzések meghatározó tanáregyénisége volt, kollégái és tanítványai őszinte megbecsüléssel, szeretettel beszéltek róla. Habár az aktív oktatói tevékenységtől már több mint egy évtizede visszavonult, volt munkatársai és hallgatói mégis mindig számíthattak segítségére és iránymutatásaira.

Krisztián Béla számtalan szakmai-tudományos testület tagja volt, ezek közül kiemelhető a Humán Szakemberek Országos Szövetsége, a Nemzeti Szakképzési Társaság, a Magyar Pedagógiai Társaság, a Magyar Robbantástechnikai Egyesület, a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szervezete, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Multimédia az Oktatásban Szakosztálya.

Megkapta többek között a Bányász Szolgálati érdemérem valamennyi fokozatát; a „Multimédia az oktatásban” gyűrű életmű díjat az Apáczai Csere Jánosról, Comeniusról, Makarenkóról elnevezett díjakat, Szakmai Életmű Díjat, a Grastyán-díjat, az Eötvös József-díjat a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

Halála pótolhatatlan veszteséget jelent.

Temetéséről a későbbiekben történik intézkedés.

 


 

Az UNIV TV archív felvétele

 

Rovat

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!