Ápoló képzésben részt vevő Erasmusos vendéghallgatók klinikai gyakorlatának fejlesztése

2020.

november

11.

Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy „Care for Europe” címmel a Croix-Rouge française IRFSS Auvergne-Rhône-Alpes vezetésével a Pécsi Tudományegyetem, a spanyolországi Universitat de Lleida és a finnországi Laurea University of Applied Sciences benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült és 2020. szeptember 1-én elindult.


A projekt célja az ápoló képzésben részt vevő Erasmusos vendéghallgatók klinikai gyakorlatának fejlesztése a multikulturalitás szempontjainak figyelembevételével. Az Európa különböző régióiban működő négy konzorciumi partner kulturális sokfélesége ezt a folyamatot igyekszik támogatni a különféle elképzelésék, kulturális szokások, ápolási gyakorlati mobilitás megosztásával.

A projekt várható eredményei:

  • Tömeges nyílt online kurzus (MOOC-Massive Open Online Courses) a klinikai mentorok részére. A MOOC egy távoktatási platform korlátlan online hozzáféréssel.
  • Jó gyakorlatok kézikönyve a külföldi vendéghallgatók képzésével, klinikai gyakorlatával foglalkozó kollégáknak
  • Rövidfilm az Erasmusos hallgatók élményeiről az Erasmus mobilitás népszerűsítésére

2020 végén a Laurea University of Applied Sciences 5 napos online tréninget szervez „Interkulturalitás az ápolásban: Gyakorlati mobilitásban résztvevő külföldi hallgató fogadása” címmel, melyre szeretettel várunk minden érdeklődő kollegát. További információ hamarosan a www.care-for.eu oldalon. Találkozzunk online a Care for Europe projektkövetkező eseményén!

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!