Események

2022-10-24

ICBEI - 1. Biomérnöki Innovációs Konferencia Pécsett

Az 1. Nemzetközi Biomérnöki Innovációs Konferenciát (iCBEI) 2022. október 24-e és 26-a között rendezik a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában.

2022-10-14

3. Irány a PTE! Kultúrfeszt

Idén ősszel, 2022. október 14-én rendezzük meg a 3. Irány a PTE! Kultúrfesztet a pécsi Expo Centerben, melynek célja, hogy az online felületek adta lehetőségek mellett, személyesen, első kézből értesülhessenek a felvételi előtt álló látogatók a felvételivel, kari nyílt napokkal, a PTE családi közösségével kapcsolatos legfontosabb információkról.

2022-09-30

Kutatók Éjszakája a Pécsi Tudományegyetemen

Az Európa-szerte megrendezett Kutatók Éjszakája hagyományosan minden év szeptember utolsó péntekén várja a tudomány iránt érdeklődőket. 2018-tól a rendezvény már kétnapos: péntek délutántól szombat estig mutatják be a tudomány fontosságát és a kutatói életpálya színességét látványos, interaktív, sokszínű programjainkkal. A Pécsi Tudományegyetemen 2022-ben szeptember 30-án rendezik meg a programokat.

2022-09-29

A NAIH Információszabadság projektjének szakmai rendezvénye

A rendezvény kiemelt célcsoportja a felsőoktatásban tanuló azon hallgatók és oktatóik, valamint az egyetem napi működését biztosító kollégák, akiknek szakmai érdeklődése, munkaköre kapcsolódik az információszabadság témájához.

2022-09-29

Bőhm Kornél: Szó - Mágia - Manipuláció. Előadás az Alumni Akadémián

A Pécsi Diplomások Köre szeretettel meghívja Önt az Alumni Akadémia soron következő programjára, amelyet 2022. szeptember 29-én tartunk. A program részét plenáris előadás, és az azt követő interaktív beszélgetés képezi.

2022-09-24

Katasztrófa Nap

Egy igazán izgalmas program várja az orvoskar hallgatóit szeptember 24-én. A kar hallgatói szervezetei most először gyűlnek össze, hogy Katasztrófa Napot rendezzenek minden orvostanhallgatónak, szimulációs esetek gyakorlására.

2022-09-22

Európai Mobilitási Hét – Autómentes Nap

A PTE Zöld Egyetem Program Európai Mobilitási Hét keretében megrendezésre kerülő programjaihoz csatlakozott Pécsi Vásárcsarnok termelői/vendéglátói minőségi alapanyagokból készült péksüteménnyel, házi zsíros kenyérrel, almával, teával, házi termelői tejjel várják mindazokat, akik ezen a napon kerékpárral indulnak útnak.

2022-09-21

International Culture Day in Pécs

Idén első alkalommal kerül megrendezésre az International Culture Day in Pécs (ICDiP) a Pécsi Napok keretén belül. A PTE Nemzetközi Igazgatósága a nap folyamán koncertekkel, divat- és táncbemutatókkal várja az érdeklődőket Pécs főterén.

2022-09-17

Kiállítás a csángó gyerekek festészeti és szobrászati tehetséggondozó táborának alkotásaiból

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara és a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége tisztelettel meghívja Önt a Csángó gyerekek festészeti és szobrászati tehetséggondozó táborában készült alkotások kiállításának megnyitójára.

2022-09-16

Szüreti betekintő – Nyárzáró a szőlőtengeren

Az év legizgalmasabb időszakába nyújtunk bepillantást: a szüretbe, az új évjárat születésébe. A kóstolón résztvevők elmondhatják, hogy elsőként kóstolták a 2022-es évjárat előhírnökeit, Ipacs Szabó István borász mesél arról a metamorfózisról, ami ilyenkor a pincében zajlik, hogyan lesz a friss mustból bor.

2022-09-10

Nyáresték a szőlőtengeren

A Jakab-hegy előoldalán elterülő Szentmiklós dűlő igazi kincs, az egyetem borait adó és a szőlészeti kutatásokat szolgáló ültetvény. Nem csak szépsége, de az eszmei értéke is felbecsülhetetlen: a világ 6. legnagyobb génbankjával, egyedülálló fajtagyűjteményével a jövő szőlőültetvényeinek bölcsője.

2022-09-10

Fuss a rákgyógyításért!

A „Fuss a rákgyógyításért!” PTE1367 Jótékonysági Futás idén is várja a futni és jótékonykodni vágyókat!

2022-09-01

Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülés

A Pécsi Tudományegyetem a Magyar Felsőoktatás Napján Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülést tart.

2022-08-27

I. Országos Csemegeszőlő Kiállítás és Verseny

A magyar csemegeszőlő termesztés fejlődése mindannyiunk érdeke, egyre nagyobb az érdeklődés, a csemegeszőlő fogyasztás nagy része azonban importból származik.


Az I. Országos Csemegeszőlő Kiállítás és Verseny a Kutatóintézet kezdeményezése, melynek célja a termelők szakmai támogatása, a csemegeszőlő, mint egészséges gyümölcs népszerűsítése, új fajták, új trendek bemutatása.


Génbankunk és a korszerű nemesítési eredmények, a borszőlő fajtákhoz hasonlóan, a csemegeszőlő fajták esetében is jelentős sikereket hozhatnak.


Nemcsak Kiállítás, hanem Verseny is lesz, a szakmai zsűri mellett

2022-08-25

Nyáresték a szőlőtengeren

A Jakab-hegy előoldalán elterülő Szentmiklós dűlő igazi kincs, az egyetem borait adó és a szőlészeti kutatásokat szolgáló ültetvény. Nem csak szépsége, de az eszmei értéke is felbecsülhetetlen: a világ 6. legnagyobb génbankjával, egyedülálló fajtagyűjteményével a jövő szőlőültetvényeinek bölcsője.

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!