Események

2022-05-28

Pedagógusnapi Ünnepi Szenátusi Ülés és díszoklevélátadás

Egyetemünk talán legszebb hagyománya, hogy május végén, június elején visszavárjuk egykori hallgatóinkat, hogy a Pécsi Tudományegyetemen vagy jogelőd intézményeiben 50, 60, 65, 70 vagy 75 éve végzettek egykori diplomaátvételét egy díszoklevél átadó ünnepség keretében ünnepeljük meg.

2022-05-21

Dísznövény-kiállítás és vásár a PTE Botanikus Kertjében

Rövid kihagyás után idén 14. alkalommal ismét megrendezésre kerül a Dísznövény-kiállítás és vásár a PTE Botanikus Kertjében. A hagyományosnak tekinthető esemény mindkét napján 10.00-18.00 óra között fogadják az érdeklődőket. Az eseményen számos kiállító növényei és a Botanikus Kert gyűjteményeinek megtekintése mellett dísznövények és növényekből készült termékek vásárlására is lesz lehetőség. Belépőjegyek a helyszínen válthatók. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

2022-05-20

30 éves a Természettudományi Kar

A Természettudományi Kar 2022-ben ünnepli megalapításának 30. évfordulóját, ennek apropóján 2022. május 20-án Jubileumi "konferenciát" és kari ünnepséget szervez.

2022-05-17

Lányi Béla "Magánorvosok" és Hanny Wijaya "Kultúra és kreatív kifejezésmód" c. előadása a PTE MIK-en

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Építész Szakmai Intézete tisztelettel meghívja Önt LÁNYI Béla, a University of San Carlos, Fülöp-szigetek oktatójának „Magánvárosok” és Hanny WIJAYA, a Binus University, Indonézia oktatójának „Kultúra és kreatív kifejezésmód” című előadásaira.

2022-05-10

Pléh Csaba (főszerk.): PSZICHOLÓGIA - Könyvbemutató Pécsett

A közelmúltban új és modern pszichológia kézikönyv jelent meg Pléh Csaba szerkesztésében. A kötet elkészültében aktív szerepet vállalt a PTE Pszichológia Intézet több oktatója és hallgatója is: Meskó Norbert, Bandi Szabolcs Ajtony, Gyuris Petra és Őry Fanni.

2022-05-09

Csízy László Képek vonalakból c. kiállítása

Május 9-én Pécsett nyílik Csízy László egyéni kiállítása Képek vonalakból címmel. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

2022-05-06

XXV. Tavaszi Szél Konferencia

A XXV. Tavaszi Szél Konferenciának az idei évben a Pécsi Tudományegyetem a házigazdája. A doktorandusz hallgatók, fiatal kutatók számára rendezett nemzetközi eseményre idén rekordszámú résztvevő jelentkezett, így 61 szóbeli előadás szekcióban és 2 poszter szekcióban több mint 600 előadást hallgathatnak meg a résztvevők. 

2022-05-04

VI. Fiatal Kutatók Fóruma

A VI. Fiatal Kutatók Fóruma című rendezvényt 2022. május 4-én, szerdán 10:30 és 12:30 között az MTA Székházának Dísztermében tartják a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) szervezésében. Az FKA a fiatal kutatók sajátos, a pályaszakaszra jellemző élethelyzetével foglalkozó, azt MTA fő célkitűzéseivel összhangban működő tudományos társaság.

2022-04-28

Lányok Napja a PTE MIK-en

Van tűsarkúja és bakancsa is annak az építőmérnök nőnek, aki a munkája során hatalmas épületek építését felügyeli. Tiszteletet vívott ki férfi kollégái között az a gépészmérnöknő is, aki hamarabb megtalálta a hibát egy fűtésrendszer működésében, mint ők. De ott vannak az informatikairendszer-programozók, az építészek, az ipari termék- és formatervező mérnökök (és még hány szakma képviselői) – mind-mind nők, szakmájuk kiválóságai. Az utóbbi években észrevehetően megemelkedett a kreatív mérnöki életpályát választó lányok aránya, ez is mutatja, hogy mára már nem kérdés nőként érvényesülni egy

2022-04-28

XIV. Pécsi Pénzügyi Napok

2022. április 28-29-én rendezi meg a PTE KTK a XIV. Pécsi Pénzügyi Napokat.

2022-04-09

Fuss az autizmussal élőkért! - ÚJ IDŐPONT

A meteorológiai előrejelzések miatt elhalasztják, és egy héttel később, április 9-én rendezik meg a „Fuss az autizmussal élőkért!” elnevezésű jótékonysági futást. A halasztással együtt a rendezvény előregisztrációját újra megnyitották, így egészen vasárnap (április 3.) estig lehet előzetesen jelentkezni a programra.

2022-04-08

PTE PhD Nyílt Nap (online)

🔵 Szeretsz kutatni és szívesen töltenéd ezzel később is az idődet?

🔵 Érdekel a doktori képzés?

🔵 Kíváncsi vagy, mit is csinál pontosan egy doktorandusz?

🔵 Szeretnél információt kapni a felvételi követelményekről?

👉 Ha a kérdések közül legalább egyre igen a válasz, akkor csatlakozz hozzánk április 8-án és vegyél részt programjainkon! 🤩

2022-04-01

2. Szuperrezolúciós és fluoreszcens mikroszkópos szimpózium és Ábrahám István-emlékülés

A szervezők – a PTE ÁOK Élettani Intézete, az Idegtudományi Centrum és az országos szakmai hálózat (Cellular Imaging Hungary) március 8. éjfélig meghosszabbították a jelentkezési határidőt a 2. Szuperrezolúciós és fluoreszcens mikroszkópos szimpóziumra és Ábrahám István emlékülésre, amit április 1-2-án rendeznek.

2022-03-25

Innovációs Partnering Nap

Tisztelettel meghívjuk a Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Főosztály által szervezett PTE Innovációs Partnering Napra, melyet idei évben 2022. március 25-én tartunk. A rendezvényt jelenléti részvétellel tervezzük megvalósítani.

2022-03-21

Jótékonysági hangverseny a Pécsi Bazilikában

A Pécsi Székesegyházi Plébánia és a Művészeti Kar március 21-én, 18:00 órakor jótékonysági zenés áhítatot és kiállítást rendez a Pécsi Bazilikában az orosz-ukrán konfliktusban szenvedők és a háborúból menekülő embertársaink megsegítésére.

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!