international

Állam- és Jogtudományi Kar nyílt nap

Esemény dátuma
2020-02-05 09:00 - 2020-02-05 14:00
Esemény helyszíne és címe
Állam- és Jogtudományi Kar (Pécs, 48-as tér 1.)

2020. február 5-én tartja nyílt napját a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara. Az egész napos programsorozat keretében a középiskolás diákoknak, szüleiknek és tanáraiknak szóló izgalmas előadásokkal, érdekes témákkal készülnek a kar oktatói és hallgatói. A kar hivatalos média csapata a Media Iuris születésnapi programmal lepi meg az érdeklődőket.


10:00 órától kezdődően dr. Fábián Adrián, a kar dékánja "Irány a Pécsi Jog!" címmel nyitja meg a programok sorát. Ezt követően végzett és jelenlegi hallgatók elevenítik fel egyetemi éveiknek meghatározó pillanatait.

 

A nap folyamán számos fakultatív program várja az érdeklődőket. Nyitott előadásokat látogathatnak meg a karra érkezők, legyen az a hírhedt Római jog, a nagyon népszerű Nemzetközi jog, vagy a Szociális jog, mely előadás eltér a megszokottól. Oktatóink bemutatják, hogy az új módszertanok, a megújult, gyakorlatorientált jogi képzés mennyire megkönnyíti az amúgy száraz, elméleti tananyagnak megbélyegzett ismeretek elsajátítását.

Az "Élő könyvtár" keretében élő könyveket kölcsönözhetnek ki egy-egy rövid beszélgetés erejéig a karra látogatók. A könyvtár "bestseller"-jei többek között „Drónok, célzott likvidálás és a nemzetközi jog” vagy „Az igazságügyi szakértők és a CSI-hatás” című könyvek lesznek kölcsönözhetők.

A kriminalisztika történetét dr. Fenyvesi Csaba valós bűnügyi esetekkel fűszerezi, dr. Zeller Judit pedig interaktív módon mutatja be, hogy hogyan gyakorolhatjuk jogainkat az egészségügyben. Idén sem marad el az Óriás Nándor Szakkollégium méltán népszerű előadása, melynek keretében ikonikus filmeket elemeznek a hallgatók jogi szemszögből. A Marvel Univerzum és a Trónok Harca is jogi górcső alá kerül.

 

13:00 órától a kar média csapata a Media Iuris Nasz Dani youtuber előadásával és Édelmann Szofi koncerttel ünnepeli első születésnapját, melyet egy szakmai előadással indítanak, melyben szó lesz többek között arról, hogy a személyes adataink mennyire vannak biztonságban az interneten, illetve hogyan védjük meg magunkat, ha úgy érezzük illetéktelen személyek visszaéltek fotóinkkal, adatainkkal a világhálón.

 

A 14:00 órától kezdődő szülői tájékoztatón a jogi pálya lehetőségei és jövője, a megváltozott ponthatárok és államilag finanszírozott férőhelyek számának növekedése kerülnek szóba. Ezen felül a szülők arról is tájékozódhatnak, hogy a Pécsi Tudományegyetem milyen ösztöndíjakat és külföldi tanulmányi lehetőségeket biztosít.

A rendezvény helyszíne a PTE ÁJK campusa, 7622 Pécs, 48-as tér 1.

További információk »

 

Rovat