Aktualitások (közlekedés, lezárások, beruházások)

BEHAJTÁSI ENGEDÉLYEK ÉRVÉNYESSÉGE!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2022. évre kiadott papíralapú behajtási engedélyek érvényességi ideje 2023. február 15-én lejár. Ettől a naptól fogva azokon a telephelyeken, ahová csak papíralapú behajtási engedéllyel lehet behajtani, a portaszolgálatot ellátó kollégák kizárólag az adott telephelyre érvényes 2023. évre kiadott engedélyt fogadják el. Kérjük, hogy igényeljék meg új behajtási engedélyüket. Az igénylőlapokat megtalálják: https://pte.hu/hu/biztonsag/behajtasi-engedely-igenylese

 

HONVÉD UTCAI PARKOLÓLEMEZ

 

Az Egyetem mobilitási infrastruktúrájának egyik legnagyobb beruházása elkészült. A Szigeti Tömb új parkolóháza további 192 parkolót biztosít, ezzel a telephely parkolási szempontból a legjobban ellátott telephelyévé válik. A parkolóház megnyitásához kapcsolódóan a legfontosabb tudnivalókról szeretnénk tájékoztatni Önt.

Milyen jogosultsággal használható a parkolóház? 

Jelenleg a Klinika Központ munkavállalói közül a Szigeti Tömb – Kürt utca észak és dél bejáratokhoz meglévő elektronikus jogosultsággal rendelkezők tudják igénybe venni a parkolóházat. Ha Önnek jelenleg van jogosultsága klinikai dolgozóként a telephelyi behajtásra, azt újból nem kell engedélyeztetnie, a rendszer automatikusan beengedi.

Mikortól nyílik meg a parkolóház? 

A parkolóház 2022. szeptember 28. 05:00-tól vehető igénybe.

Honnan közelíthető meg a parkolóház? 

Az új kétszintes parkolólemez kizárólag a Honvéd utcai bejárat felől közelíthető meg és hagyható el. A tömbbelső irányából a parkolóház szerviz bejárata fizikai korláttal lezárásra kerül.

Új elméleti tömb mélygarázsának használata 

Tekintettel arra, hogy a parkolóházat kizárólag a Klinikai munkavállalók használhatják, vezetői egyeztetés és döntés alapján az új Elméleti Tömb mélygarázsa az ÁOK dolgozói számára van fenntartva.

Az SZKK fizetős parkoló használata 

A parkolóház megnyitásával egyidőben az SZKK fizetős parkolóban a Klinikai Központ dolgozóinak ingyenes parkolása (a felső szint elektronikus engedélyeinek kivételével) megszűnik.

Honvéd utca 3. (állatházi) bejárat  

Elektronikus sorompós beléptető rendszer került kialakításra az állatházi bejáratnál, melyet az ÁOK régi Elméleti Tömb déli és az Immunológiai és Biotechnológiai Intézet parkolóiba történő behajtási jogosultsággal rendelkezők, valamint az ezen bejáraton szükségszerűen közlekedő logisztikai járművek vehetnek igénybe.

 

LEZÁRÁS

 

 

LEZÁRÁS AZ ELMÉLETI TÖMBBEN!

A PTE ÁOK Szigeti úti telephelyén nyílászáró csere lesz. A munka 2022. április 29-én (péntek) 7 órától előreláthatólag 16 óráig történik.

A biztonságos és akadálytalan munkavégzés miatt ezen a napon a régi Elméleti Tömb épület nyugati bejárata (tranzit bejárat) lezárásra kerül. 

Kérjük, hogy a sérülések és esetleges károk elkerülése érdekében az épületbe való ki-be közlekedéskor a tömb egyéb bejáratait használják.

Köszönjük együttműködésüket!

 

 

FORGALOMKORLÁTOZÁS

 

SOROMPÓ TELEPÍTÉS A SZIGETI TÖMBBEN

A Honvéd u. 3. behajtónál sorompótelepítési munkák kezdődnek. Előreláthatólag 2022. szeptember 22-én fejeződik be. Addig időszakosan forgalomkorlátozásra lehet számítani!

A PTE ÁOK Szigeti úti telephelyen a Honvéd u. 3. Állatháznál található sorompó visszatelepítésére és korszerűsítésére kerül sor. A munkák ideje alatt a bejárat használható, időszakosan fordulhat elő félpályás forgalomkorlátozás. Kérjük legyenek türelemmel a munkálatok befejezéséig.

 

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

 

 

AKTUÁLIS MŰSZAKI HIBÁK

 

Tisztelt Munkatársak!

 

A rendszámfelismerő sorompórendszerrel ellátott telephelyekre való jogosultságokat kizárólag az adott telephely illetékes vezetőjének jóváhagyása után tudja osztályunk az igénylő részére beállítani. Amennyiben a megszokott munkavégzéstől eltérő telephelyre szeretné igényelni a behajtási lehetőséget kérjük, hogy a kitöltött igénylőlapot már az adott telephely vezetői engedélyével ellátva juttassa el osztályunkra. Az engedélyező aláírása nélküli igénylőlapokat osztályunk továbbítja jóváhagyásra.

Ha a munkavégzéstől eltérő telephelyre való behajtása eseti, úgy ideiglenes behajtást tudunk biztosítani. Ebben az esetben kérjük jelezze igényét a biztonsagszervezes@pte.hu email címen, a behajtani szándékozó nevének, gépjárművének rendszáma, típusa és a behajtás időpontjának megjelölésével.

 

Behajtási engedélyek, változások
A papíralapú behajtási engedélyek cseréjét az Egyetembiztonsági Osztály munkatársai folyamatosan végzik. A régi behajtási engedélyek 2022. február 14-ig érvényesek, ezután kizárólag a 2022. évre kiadott engedélyekkel lehet a telephelyekre behajtani. Az igénylőlapokat letölthetik a https://pte.hu/hu/biztonsag/behajtasi-engedely-igenylese weboldalon.
A papír alapú engedélyek kizárólag a rendszámfelismerő sorompó rendszerrel nem ellátott behajtási helyeken használhatók.
A rendszámfelismerő kamerával ellátott telephelyeken nem érvényesek a papíralapú behajtási engedélyek.
Felhívjuk a figyelmet, hogy az igénylőlapok módosultak, a dokumentumokat a fenti oldalon lehet letölteni!