international

50 Delicacies on Earth / 50 étel a nagyvilágból

A Pécsi Tudományegyetem különleges szakácskönyvéhez a recepteket a PTE hallgatói küldték be, így 50 különböző nemzet ételei közül mutatnak be egyet-egyet Algériától Vietnámig.

 

Please scroll down for English version.

 

50 Delicacies on Earth / 50 étel a nagyvilágból

 

 


 

 

Minden jel arra mutat, hogy ez a könyv egy szakácskönyv. Egy nemzetközi szakácskönyv. Ötven étel és a hozzá való borok. Ha ennyi lenne az is elég lenne a szakácskönyvbe. De ez a könyv nemcsak egy recepteskönyv. Az ételeken és a rövid történeteken keresztül megismerkedhetünk a Pécsi Tudományegyetem néhány ifjú hallgatójával, a skót felföldtől belső Afrikáig és a Karib-tengerig. Velük járjuk a Pécsre vezető utat. Ismerőseink lesznek, szinte koccinthatunk a diákokkal. Különös fűszerek és alapanyagok, népszokások, méregerős paprikák, keleti titkok, háborúk és családi ünnepségek várnak az olvasóra, ha belelapoz ebbe a nem mindennapi kalandos könyvbe.

Könyvajánló a Pécsi Borozó Gasztronómiai és Bormagazinból

 

 

A könyv megrendelhető online a Líra Könyvesboltokban (kiemelt online kedvezmény)

 

 

     


     

     

     

    The University of Pécs has published a special recipe book with recipes from our international students. The book introduces dishes from 50 different countries from Algeria to Vietnam. 

     

    All signs suggest that this book is a recipe book. An international recipe book. Fifty dishes and the wines accompanying them. It would already be enough for a cookbook. But this book is not a mere collection of recipes. Through these dishes and short stories, we can get acquainted with some young students of the University of Pécs from the Scottish Highlands through Inner Africa to the Caribbean Sea. We walk alongside them on the path to Pécs. We get to know them, we can almost clink our glasses with them. Exotic spices and ingredients, folk customs, utterly hot peppers, eastern secrets, wars, and family feasts await the readers who get this extraordinary book in their hands.

    Review by "Pécsi Borozó" gastronomy and wine magazine

     

     

    You can buy it online at Líra Bookstore