international
február

17.

2020. február 24-től ismét megnyitja kapuit a Táncoló Egyetem. A Pécsi Tudományegyetemen 2000 óta működő program ebben a félévben alakformáló táncaerobik, hastánc, hip-hop, horvát, szerb, makedón táncok, kizomba, kubai salsa, latin freestyle aerobik, latin táncok, party rock and roll és társastánc kurzusokat kínál minden érdeklődő részére.

december

16.

 

Prof. Dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora ezúton is szeretne boldog karácsonyt és eredményekben gazdag új esztendőt kívánni az egyetem minden polgárának!

 

október

29.

Érdekel más nemzetek konyhája, hogy hagyományosan mit, hogyan készítenek el a Kajmán-szigeteken, Libanonban, vagy épp Mexikóban? A Pécsi Tudományegyetem és a Yokka Desszertműhely együttműködésében megvalósuló programoknak köszönhetően, most Te is megismerheted e különleges konyhák titkait.

július

25.

Az Ördögkatlan fesztiválon idén is találkozhatunk a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar programjaival Nagyharsányban, az Ősi Pincészet udvarán.

június

18.

2019-ben jelent meg a PTE nemzetközi, kétnyelvű szakácskönyve 50 étel a nagyvilágból / 50 delicacies on Earth címmel, melyben nemzetközi hallgatóink kedvenc receptjeit gyűjtötték össze.

május

10.

Az Egyetemi Kórus Prof. Dr. Lakner Tamás vezetésével, május 6-12. között a lengyelországi Poznanban vendégszerepel a város egyetemének 100 éves évfordulójára szervezett University Cantat rendezvényen. Közreműködnek a világhírű Andrea Bocelli koncertjén.

május

08.

A Pécsi Tudományegyetemen tanuló mintegy 4500 külföldi diák körében tavaly felhívást tettek közzé, amelyben arra kérték őket, hogy osszák meg a családjukból, hazájukból származó legautentikusabb receptet.

április

15.

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a STARTPOZÍCIÓ című kiállítás megnyitójára 2019. április 18-án, csütörtökön 18 órára a Nádor Galéria Art&Med Kulturális Központba. 

 

április

05.

Csatlakozva az országos „Posztolj verset az utcára!” gerilla-versünnephez, posztolj Te is verset a könyvtári terekbe! Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a Magyar Költészet Napját.