international
július

25.

Az Ördögkatlan fesztiválon idén is találkozhatunk a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar programjaival Nagyharsányban, az Ősi Pincészet udvarán.

június

18.

2019-ben jelent meg a PTE nemzetközi, kétnyelvű szakácskönyve 50 étel a nagyvilágból / 50 delicacies on Earth címmel, melyben nemzetközi hallgatóink kedvenc receptjeit gyűjtötték össze.

május

10.

Az Egyetemi Kórus Prof. Dr. Lakner Tamás vezetésével, május 6-12. között a lengyelországi Poznanban vendégszerepel a város egyetemének 100 éves évfordulójára szervezett University Cantat rendezvényen. Közreműködnek a világhírű Andrea Bocelli koncertjén.

május

08.

A Pécsi Tudományegyetemen tanuló mintegy 4500 külföldi diák körében tavaly felhívást tettek közzé, amelyben arra kérték őket, hogy osszák meg a családjukból, hazájukból származó legautentikusabb receptet.

április

15.

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a STARTPOZÍCIÓ című kiállítás megnyitójára 2019. április 18-án, csütörtökön 18 órára a Nádor Galéria Art&Med Kulturális Központba. 

 

április

05.

Csatlakozva az országos „Posztolj verset az utcára!” gerilla-versünnephez, posztolj Te is verset a könyvtári terekbe! Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a Magyar Költészet Napját. 

április

02.

 

50 Delicacies on Earth / 50 étel a nagyvilágból címmel jelent meg a Pécsi Tudományegyetem különleges szakácskönyve, amelyhez a recepteket a PTE hallgatói küldték be, és 50 különböző nemzet ételei közül mutatnak be egyet-egyet Algériától Vietnámig.

április

01.

 

A Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Tavasz / International Spring rendezvénysorozata idén is számtalan programmal várja majd az érdeklődőket a város különböző helyszínein.

 

március

21.

Mindenkit sok szeretettel vár a PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intéze Király Csaba Liszt-díjas zongoraművész, a PTE Művészeti Kar professzorának szólóestjére.