Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

sport

A magyar kupa harmadik fordulóját rendezik futsalban, a tét a nyolc közé jutás.

Esemény időpontja: 
2018. november 28. 21:00

A Magyar Kupa 6. fordulójában a PTE-PEAC Pannon Ásványvíz az FC Ajka ellen lép pályára. Az eseményre a PTE dolgozók és családtagjaik részére a belépés ingyenes!

Hazai pályán és egyetemi rangadóval kezdi meg a 18/19-es szezont a PTE-PEAC futsal csapata.

Esemény időpontja: 
2018. szeptember 10. 20:00

Az UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja legyen. Az intézkedéssel a szervezet legfőbb célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a testmozgás fontosságára a felsőoktatásban. Ennek apropóján a Pécsi Tudományegyetem már a kezdetektől csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez, amelyet idén is folytatni kíván. A tervek szerint a PTE Sportiroda a pécsi Decathlon Sportáruház támogatásával egy több helyszínes sportrendezvényt szervez, ahová az egyetem minden karáról várja a hallgatókat. Az eseményen aktívan résztvevő egyetemi polgárok felmentést kapnak szeptember 20-án a tanórákon való megjelenés alól.

Esemény időpontja: 
2018. szeptember 20. 09:00

2018. január 27-én az Országos Diákolimpián Debrecenben a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium lány és fiú kosárlabda csapata is döntőt játszott. Az izgalmas meccsek eredményeképpen a fiúcsapat országos bajnok lett, a lányok ezüstérmet szereztek. 

Az eszköz beszerzése a „Sporttal kapcsolatos mozgásszervi elváltozások prevenciója, klinikai kezelése és rehabilitációja, a parasport orvosklinikai aspektusai” című GINOP-2.3.3-as K+F infrastruktúra fejlesztési konstrukció keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával. 

Az idei őszi félévben sem lesz hiány sportos programokból egyetemünkön. A PTE OIG Sportiroda a következő hónapokban is megmozgatja az egyetemi polgárokat:

Szeptember 27-én, egy héttel elhalasztva tartjuk a Bringás reggeli elnevezésű rendezvényünket, melynek célja felhívni a figyelmet a kerékpáros hallgatók biztonságos, szabálykövető közlekedésére.

Esemény időpontja: 
2017. szeptember 27. 07:30 - 09:00

Május 11-én a Vígadó dísztermében sportkitüntetésben részesültek a PTE sportkiválóságai.

Oldalak

Feliratkozás RSS - sport csatornájára
You shall not pass!