Vallomások a 7 szokás tréningen való részvétel hasznosságáról - Munkatársak

„A képzést követő hetekben történt néhány olyan esemény az életemben, ami megrázott és padlóra is küldött. Viszont az jó érzés volt, amikor felismertem, hogy amik ide vezettek (az okok) „sajnos” nem tartoznak a befolyásolási körömbe, azon abszolút kívül esnek. Azóta ezt próbálom észben tartani, és így felülkerekedni a rossz érzéseimen, gondolataimon.”

Nikolett, munkatárs

 

„(…) ugyanezen a (z asztalitenisz) mérkőzésen én kezdtem az ellenfél legjobb játékosával. Már 2:0-ra vezettem, egy játszma kellett volna a győzelemhez, de ezután kettőt veszítettem, ráadásul mindkettőt mérkőzéslabdákról. Ilyenkor törvényszerű, hogy megzavarodik, elbizonytalanodik az ember, velem is ez történt sajnos, de döntő szett 6:6-nál eszembe jutott, hogy gondolkozzak proaktívan, ne az elszalasztott lehetőségeken töprengjek, hanem, hogy egyenlő az állás, még nagyobb értéke lesz az esetleges győzelemnek. Változtattam az adogatásaimon, és végül nyertem.”

Gábor, sportszervező, asztalitenisz edző

 

„Az irodában folyamatosan emlegetjük és a kommunikációban is használjuk a tanultakat. Proaktívak vagyunk, reaktív kifejezéseknél figyelmeztetjük egymást. Megtervezzük a hetet. 
Én személy szerint a tánctanítások során megélhetem az átalakító személy szerepét, csodálatos visszajelzések érnek. Ugyanakkor a Táncegyüttessel a múlt héten akadt egy megoldandó probléma, ami során szintén jó hasznát vettem a tanultaknak.”

Bea, sportszervező, táncpedagógus

 

„A magánéleti nagy köveim meghatározása nem is olyan könnyű feladat, de törekszem rá, hogy jól osszam be az életemet és jusson minőségi időm másokra. Magamra még mindig nincs annyi időm, mint szeretném, de azért arra törekszem, hogy mindennap legalább egyik részem (szív, elme, test vagy lélek) feltöltődjön.”

Nikolett, munkatárs

 

„A heti nagy köveimet az időszakra való tekintettel már több hete megterveztem. Mikor, kik jönnek hozzánk, mi mikor megyünk másokhoz, ennek függvényében mikor, mit akarok sütni-főzni, ezekhez mikor fogok bevásárolni stb.
Most szinte miden nagy kövem ezekhez a jó kis dolgokhoz kapcsolódik.” 

Bea, sportszervező munkatárs

 

„Plusz öröm, hogy (…) rendszeresen járok futni, elolvastam 2 regényt, gyakrabban vagyok a barátainkkal (…) Próbálom folyamatosan gyakorolni a 7.szokást. Törekszem nem csak az egyetemnek élni – eddig sikerült maximalistának maradnom a munkában is – de ezeket a dolgokat is beilleszteni az életembe a kifogások helyett.”

Kitti, munkatárs, PhD hallgató

 

„Érzelmi bankszámlám most egy menhelyi kutyára irányul, amit örökbefogadtunk. Így egy teljes win-win szituáció örök nyertesei lettünk. A betétek oda-vissza pörögnek.”

Gábor, középiskolai tanár

 

„A 7 szokás közül a 4. szokás áll hozzám a legközelebb. Nekem ez abszolút új megközelítés, és valódi paradigmaváltást követel, mégis ezt érzem a leghasznosabbnak. Nagyon tetszik a bőségszemléletű gondolkodás: „Nem kell a más gyertyáját kioltanod, hogy a tiéd fénye ragyoghasson.”

Nikolett, munkatárs

 

„Mikor nálunk aludt Babszi, éppen mesét nézett este, amikor kértem, hogy jöjjön fürdeni, mert már későre jár. Sajnos a meséből még kb. 10 perc volt vissza.
A három és fél éves Babszi így reagált. „Bicérdi mama! Ha te mennéj ejőször füjdeni, akkoj én megnézhetném a mesze végét, a füjdőszoba pedig bemejegedne a gőztőj, így nem fáznék füjdés közben. Utána pedig jögtön együtt mehetnénk is ajudni.”
És így is lett. Semmi vita nem volt, fürdés után vidáman mentünk lefeküdni a hálóba. Igazi nyer-nyer!!!”

Bea, sportszervező munkatárs

 

„A tanfolyam óta az empatikus hallgatásra törekszem a leginkább, ebben nagyon sokat kell fejlődnem, mert korábban pont az ellenkezőjét csináltam. Az egyik kollégámnak épp a héten meséltem erről, aki meg is erősített abban, hogy tipikusan hajlamos vagyok az egyetértés/vélemény/tanács kifejezésére, bár mostanában kevésbé. Erre tényleg nagyon figyelek a kurzus óta!”

Kitti, munkatárs, PhD hallgató

 

„Egyébként a fűrész megélezésére olyan dolgot találtam ki magamnak, amit szinte sosem csinálok: 
egy egész délutánt csak pihenéssel töltünk, filmet nézünk, beszélgetünk, finomságokat csipegetünk, néha be-bealszunk!! Nálam ez szinte sosem fordul elő, így most ez egy érdekes új dolog lesz!”

Bea, sportszervező munkatárs

 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!