Központi kutatások

 Feladatok, tevékenységek

Diplomás Pályakövető Rendszer

A Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) egy országos kutatási projekt, melyhez kapcsolódóan 2010 tavaszán a PTE is elindította végzettjeinek (akik a megkérdezést megelőző egy illetve öt évvel korábban szereztek diplomát vagy legalább abszolutóriumot), és az adott félévben aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatóinak online megkeresését.

A pályakövetési vizsgálat két fő területre fókuszál:

  • A hallgatói motivációs vizsgálattal megismerhető a hallgatók munkaerő-piaci, továbbtanulási motivációit, képzéssel szembeni elvárásait, munkaerő-piaci várakozásait, képzési és elhelyezkedési stratégiáit, továbbá előkészíthetőek a későbbi pályakövetéses vizsgálatokat.
  • A végzett hallgatók megkérdezésével megismerhető a munkaerő-piaci helyzetük, munkavállalói tapasztalataik, munkaerő-piaci elhelyezkedési stratégiájuk, értékelésük a képzésekre és intézményi szolgáltatásokra vonatkozóan, továbbá feltérképezhető a már diplomával rendelkezők továbbképzési motivációi.
Dolgozói elégedettség

A Pécsi Tudományegyetem vezetősége által megfogalmazott küldetésnyilatkozat egyik legfontosabb eleme a jó egyetemi közösség építése, melynek szerves részét képezik a munkatársak. Az egyetemi munkatársak, oktatók, kutatók elégedettsége, lojalitása, véleménye jelentős hatással lehet az egyetem belső működésére és külső megítélésére is. A munkatársak kapcsolatban állnak az egyes szereplőkkel, ők nyújtják a szolgáltatást, közvetlen hatással vannak az eredményességre. A dolgozói felmérés lebonyolítását a Rektori Kabinet a Humánpolitikai Igazgatósággal együttműködésben végzi. A vizsgálat kiterjed a Pécsi Tudományegyetem valamennyi szervezeti egységére és munkatársára.  

Külföldi hallgatók motivációs vizsgálata

A nemzetköziesedés folyamatos fejlesztése az egyik legfontosabb stratégiai kérdés a Pécsi Tudományegyetem számára. A külföldi diákok beiskolázása a megyének és Pécs városának is fontos, hiszen mind gazdasági mind kulturális szempontból jelentős eredmények figyelhetők meg, melyek a jövőben fokozódhatnak. A lekérdezés kiterjed a Pécsi Tudományegyetemen tanuló külföldi hallgatók körére.

A rektori engedélyhez kötött kutatásokhoz kapcsolódó tanácsadás, szakvélemény

A rektori engedélyhez kötött, az  Egyetemen folytatott, illetve az egyetemi életet érintő kutatások során a kutatásért felelős rektorhelyettes munkájának támogatása (tanácsadás, szakvélemény).

További kutatások
  • Első éves hallgatók megkérdezése
  • Felvételizők elemzése (primer- és szekunder kutatás)
  • Egyéb, nem rendszeres kutatások

 


 

  Felmérések   Szabályzatok   Hogyan tovább? Hallgatói információk   Rendezvények

 


 

Kapcsolat

kép

Szabó Dorottya Anna
 szabo.dorottya@pte.hu

 

Sipos Norbert adjunktus

Dr. Sipos Norbert
adjunktus
 sipos.norbert@ktk.pte.hu
 palyakovetes-info@pte.hu

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!