international

Nemzetközi Tavasz / International Spring

A Pécsi Tudományegyetemen több mint 4500 külföldi hallgató tanul, akik összesen 114 országból érkeztek Pécsre. Ismereteink az ő kultúrájukról, országaikról sokszor felületesek, hiányosak, de talán akadnak olyanok is, amelyekről szinte semmit sem tudunk.  A Nemzetközi Tavasz programjainak egyik legfőbb célja, hogy a közöttünk, velünk élő külföldi hallgatókat kicsit közelebbről megismerjük, akár úgy, hogy személyesen találkozunk velük valamelyik programon, vagy úgy, hogy többet tudunk meg arról az országról, kultúrkörről, ahonnan Pécsre érkeztek, hogy egyetemi éveiket nálunk töltsék.

 

Nemzetközi Tavasz / International Spring

 

A 3 hónapon át tartó Nemzetközi Tavasz márciusi, áprilisi és májusi kiállításain, koncertjein, előadásain Ázsia, Észak-Amerika, Afrika, Európa és Latin-Amerika országaival ismerkedhetünk meg. A programokat az egyetem Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatósága nagykövetségekkel, több külföldi kulturális intézménnyel, a PTE kutatóközpontjaival és tanszékeivel valamint a hallgatókkal közösen szervezi meg.
Fontos szempont, hogy olyan népszerű helyszíneken bonyolítjuk a programokat, ahol mind a hallgatóink, mind a városi polgárok előszeretettel megfordulnak.
Idén immáron 3. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Tavasz. Nagy örömünkre szolgál, hogy a programok iránt hatalmas az érdeklődés: szinte mindegyik előadásunk, koncertünk telt házas volt, köszönhetően a gazdag és sokrétű programoknak. Néhány számadat:  35 ismeretterjesztő- és tudományos előadás, 14 koncert és táncest, 9 kiállítás, 6 workshop, 2 táncbemutató, 4 ételkóstoló, 8 filmbemutató, 4 témasétány, 2 sportrendezvény valamint 1 könyvbemutató és 1 kerekasztal-beszélgetésből állt a sorozat. 
Ezek közül is külön kiemelném az Eszéki Egyetem márciusi bemutatkozó napját. 
A rendezvényeken összesen több mint 6000-en vettek részt, ami felülmúlta várakozásainkat.

További információk: https://www.facebook.com/InternationalSpringPTE