Pécsi Egyetemi Napok - ahol mindenki pécsi akart lenni...

2018.

május

02.

Mindenki pécsi akart lenni…

legalábbis a PEN ideje alatt bizonyosan.

Hatalmas buli, folyamatos teltház, jó hangulat, kiváló környezet és a hazai könnyűzenei élet színe-java.


A Pécsi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatának, egyben a város legnagyobb kulturális és szórakoztató rendezvénysorozata április 27-29. között került megrendezésre, melynek már évek óta a Zsolnay Kulturális Negyed ad otthont, hogy megmutassa országnak-világnak, milyen is pécsi egyetemistának lenni.

 

Ahogy azt számos fellépőtől is hallhattuk a rendezvény koncertjein, idén is a PEN lett a hazai szabadtéri fesztiválszezon nyitórendezvénye.

A szervezők 2018-ban is kitettek magukért, mindenki itt volt, akik nélkül nem fesztivál egy magyar fesztivál, SŐT még világsztárok is megfordultak a Negyed gránitkövein.

 

Nálunk ünnepelt a Tankcsapda, erre még meghívott minket a Halott Pénz, itt töltötte a weekend-et a Supernem, vagy a hétvégét a Punanny. Szuperhősként zenélt a Brains, feketén fehéren a Kowalsky, de nálunk pörgette lemezeit a számos nemzetközi gigafesztivált is megjárt Lost Frequencies is.

 

A kiszolgálásra sem lehetett panasz, ha lehet még a tavalyinál is több étel és italpult várta a látogatókat, (bár ezekből egy fesztiválon sosem elég :) ) két koncert között, „kiss cam” szórakoztatta a közönséget, láthattunk koncerteket egy teherautó platóján, kortyolgathattunk finom italokat a 6-os út felett a Sky Bar-ban, közéleti kávéházazhattunk a Nádor Galériában, vagy csak festői környezetben élvezhettük a jó időt és a jó koncerteket.

 

Az Egyetemi Hallgató Önkormányzat pedig 2018-ba újra a Pécsi Egyetemi Napok részeként, a nulladik nap alkalmával rendezte meg a PTE Hangja elnevezésű tehetségkutatót. Az esemény a tavalyi első alkalomhoz hasonlóan idén is nagy sikert aratott és a bólyi Édelmann Szófia győzelmével zárult.

 

Összességében szép volt, jó volt és jövőre is #ottali……

 

Írta: dr. Cselik Bence

 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!