Bekerült a TOP 150-be a nemzetközi rangsorban a PTE!

2019.

január

17.

Az előkelő 141. helyre rangsorolták a Pécsi Tudományegyetemet a tekintélyes Times Higher Education (THE) Emerging Economies University Rankings elnevezésű, mintegy ötven fejlődő ország felsőoktatási intézményeit összevető nemzetközi rangsorban. A PTE ezzel a helyezésével – csakúgy, mint az előző év azonos tematikájú rangsorában – a legjobb magyar vidéki egyetem lett.


A Pécsi Tudományegyetem bekerült a Times Higher Education Emerging Economies Rankings elnevezésű rangsorába, és így egyike lett a mintegy 50 országból rangsorolt több mint négyszáz legjobb intézménynek. A „fejlődő gazdaságként” osztályozott országokból kerültek ki a figyelembe vett intézmények, de a végső legjobb 442 közé már csak 43 ország intézményei kerültek. Így tehát elmondható, hogy a rangsorolt egyetemek első harmadában található a pécsi egyetem, a legjobb magyar vidéki felsőoktatási intézményként ebben a rangsorban, és csak a Semmelweis (67.) és az ELTE (119.) előzi meg a PTE-t a hazai egyetemek közül.

 

A rangsor ugyanazt a 13 teljesítménymutatót veszi figyelembe, mint a THE World University Rankings. Vizsgálják az egyes egyetemi erősségeket a fő tevékenységi körökben: oktatás, kutatás, tudástranszfer és a nemzetközi megjelenés, „láthatóság”.

 

A kedden koraeste nyilvánosságra hozott teljes rangsor itt érhető el:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2019/emerging-economies-university-rankings

 

Rovat

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!