2018 a Családok éve - programok a Pécsi Tudományegyetemen

2018.

március

27.

2018. Magyarországon a családok éve. Alkalom arra, hogy még erősebben tudatosodjon: a család nagy és fontos érték.


 

 

A Pécsi Tudományegyetem vezetése döntött arról, hogy az intézmény mint munkáltató csatlakozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett kezdeményezéshez.

2018-ban az egyetemi polgárok és családjaik számára a szabadidő kreatív eltöltésére alkalmas programokat, előadásokat, sportrendezvényeket szervezünk, valamint bővítjük a már meglévő jóléti és szociális jellegű juttatásokat és szolgáltatásokat, mindezt a családok fókuszba helyezésével.

A tervezett programok nem kevesebb célt szolgálnak, mint általuk is erősíteni a család- és gyermekbarát szemléletet, a generációk közötti együttműködés fontosságát, és reményeink szerint segítséget jelent jobban összehangolni a munkát a családi élettel.

Hírleveleinkben igyekszünk hónapról-hónapra közvetíteni a PTE Családok Éve program fontos üzeneteit. Körültekintően és gondosan állítottuk össze programkínálatunkat; bízunk benne, hogy felkelti az egyetemi polgárok érdeklődését és érdemesnek találják minél több családtaggal részt venni rendezvényeinken.

 

A rendezvénysorozat a Humánpolitikai Igazgatóság szervezésében valósul meg.

 


 

Áprilisi Programok

 

A pályázattal kapcsolatos minden információ elérhető az alábbi linken: https://pte.hu/palyazat/rajzpalyazat_felhivas

 

  • Ismeretterjesztő előadások a Planetáriumban kicsiknek, és nagyobbaknak
    Időpont: április 14.

     

  • Mesék a csillagokról (12:00 óra, 5-7 éves korosztálynak ajánlott, 30 perc)

Az előadás bemutatja a legfontosabb csillagképeket, az égitestek közül pedig különös hangsúlyt kap a Nap és a Hold.

 

Egy képzeletbeli  tér-idő utazás, amely választ ad a fizika és a csillagászat mai, a végtelen Univerzumról alkotott képéről.

 

A Digitárium segítségével végig kalauzol a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig.

Az előadásokra jelentkezni lehet Földényi Gabriella kancellári hallgatói referensnél (e-mail: foldenyi.gabriella@pte.hu).

 

Az év során szűrővizsgálatok széles spektrumát (többek közt BMI mérés, mobil EKG vizsgálat, koleszterinszint mérés, hemoglobinszint mérés, vércukor mérés, vérnyomás és pulzusszám mérés)  biztosítjuk, április hónapban elsőként a BTK, TTK, ÁOK, KK Janus Pannonius Klinikai Tömb munkatársai számára.

 

A PTE szűrőkamionja az alábbi helyszíneken és időpontokban várja Önöket: 

        • BTK, TTK – Szentágothai János Kutatóközpont, Ifjúság u. 20. – április 19.
        • ÁOK, KK Janus Pannonius Klinikai Tömb - Szentágothai János Kutatóközpont, Ifjúság u. 20. – április 26.

           

          A vizsgálatokon való részétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi felületen szíveskedjenek megtenni: https://fmk.pte.hu oldalon az EHA kóddal történő bejelentkezés után, az időpont kiválasztás után, a foglalás típusánál a „Szűrőkamion”opciót szíveskedjék beállítani.

 

Programleírás:

Találkozó szombat reggel 09.45 és 10.00 óra között a Mecseken, a Mandulás parkolójában.

A kirándulás során végig sétálunk a mandulás futópálya nagy körén, ahol a gyerekeknek különböző ügyességi feladatokkal színesítjük a túrát. Visszaérkezve a mandulás játszóterére egy közös szalonnasütésre invitáljuk a résztvevőket.

A túrát követően, akik még bírják energiával, az egyetemi kedvezmény keretén belül megtekinthetik a Pécsi Állatkert élőlényeit.

Jelentkezni az egyetemisport@pte.hu címen, érdeklődni a 06309609833 telefonszámon lehet.

 

További információk a Családok éve programról a PTE-n »

 

 

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!