Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

MVP

A Pécsi Tudományegyetem történetében kiemelt jelentőséggel bíró eseményre kerül sor 2018. december 7-én 13 órakor, amikor az Általános Orvostudományi Kar Modern Városok Program keretében épülő új Elméleti Tömbjének ünnepélyes alapkőletételét tartják.

Esemény időpontja: 
2018. december 07. 13:00

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Modern Városok Program keretén belül megvalósuló egyetemfejlesztés. Az Egészségtudományi Kar beruházásának közbeszerzési eljárása eredményesen lezárult, és a szerződéskötéssel kezdetét veszi az egyetemfejlesztési program belvárosi campus projektelemének megvalósítása.

Esemény időpontja: 
2018. október 19. 08:30

Aláírta a Pécsi Tudományegyetem és a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezetése pénteken délelőtt azt a szerződést, melynek értelmében a cég megkezdheti a pécsi orvoskar új épületének tervezését, majd felépítését az egyetem Szigeti úti telephelyén. A beruházás mintegy 10,5 milliárd forintba kerül, de a szerződés opciós tételként tartalmazza a meglévő elméleti tömb részleges felújítását is. A forrást az egyetem a Modern Városok Programból biztosítja.

A Pécsi Tudományegyetem a Modern Városok Program keretében a Művészeti Kar számára egy Magyarországon egyedülálló versenyzongorát szerzett be a közelmúltban, mely október 25-én este „mutatkozott be” a nagyközönség számára a Liszt Ferenc Hangversenyteremben. A koncerten olyan kiemelkedő művészek léptek fel, mint Bánky József, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett zongoraművésze, Király Csaba, Liszt-díjas zongoraművész, vagy Rohmann Imre világhírű zongoraművész.

Feliratkozás RSS - MVP csatornájára
You shall not pass!