Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Zajló építkezések

Jelenleg a Modern Városok Program keretein belül hét különböző helyszínen zajlanak építési, vagy felújítási munkálatok.

 

Általános Orvostudományi Kar

2017. november 17-én a PTE átadta a munkaterületet a nyertes kivitelező ZÁÉV Zrt-nek, mellyel elindult a program kiemelt projektjének megvalósítása. Az épület látványtervei itt, az építkezés fotói ide kattintva érhetők el.

Általános Orvostudományi Kar

 

Nemzetközi Oktatási Központ 

A Nemzetközi Oktatási Központ és az Idegennyelvi Központ várhatóan 2018 nyarán költözik át új, közös otthonukba, a felújított Damjanich utcai főépületbe. A kivitelezés előrehaladásáról készült képeket erre a linkre kattintva láthatja.

 

Bölcsészettudományi Kar

2018. január 30-án megtörtént az Ifjúság úti campus első munkaterület átadása. A Cserkúti Generál Kft. jóvoltából a BTK "B" épülete egy új szinttel, a Karon folyó idegennyelvű képzéseknek helyt adó előadókkal és szemináriumi termekkel, valamint közösségi helységgel fog gazdagodni, valamint kialakításra kerül egy korszerű pszichológiai laboratórium is, melyet elsősorban a Pszichológia Intézet hallgatói használhatnak. A kivitelezési munkák első fázisa már javában zajlik, a tervezett átadás 2018. november 30.

 

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

A Modern Városok Program keretében 2018. április 18-án megtörtént a munkaterületek átadása a KPVK szekszárdi oktatási épületében, és a kollégiumban. Az oktatási épület 3. emeletén borászati, és rendszertechnológiai képzést kiszolgáló laborok, műhelyek kerülnek kialakításra, míg a kollégiumban a vizesblokkok teljes felújítása valósul meg. A műszaki átadás tervezett időpontja a főépület esetében július vége, a kollégiuméban augusztus közepe. A felújítás képei ide kattintva érhetők el.

 

Természettudományi Kar

A TTK atlétikapályájának felújítása során korszerű EPDM burkolat kerül a futófelületre, felújítják a vízelvezetést, illetve komplett rekonstrukción esik át a pálya is. A felújítás képei ide kattintva érhetők el. A létesítményt 2018 őszén használhatják legközelebb a sportolni vágyók.

 

Kollégiumok

A további két helyszínen szálláshelyeket újíttatunk fel a program keretében. A Balassa János Kollégiumon zajló munkálatok ide kattintva érhetők el, a Damjanich utcai telephelyen lévő kisebb kollégium felújításának fotóit itt találja.

You shall not pass!