Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

pte

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit rangsoroló listára ezúttal is felkerült a Pécsi Tudományegyetem, öt másik magyar intézménnyel. Tavalyi helyezésén javítva, idén a 701-750. helyre sorolta a brit cég, így holtversenyben az ELTE-vel, a harmadik legjobb magyar egyetemként jegyzett a PTE.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Pécsi Tudományegyetem rektor munkakör betöltésére.

Az idei EFOTT házigazdája a Pécsi Tudományegyetem, így extra kedvezményes, (24.990 Ft helyett) 17.500 forintos áron vehettek részt a fesztiválon!

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni székhelyű Times Higher Education. A világ legjobb nyolcszáz egyetemét rangsoroló listára a Pécsi Tudományegyetem is felkerült az eredményei alapján, méghozzá a legjobb magyar vidéki egyetemként!

Az Egészségtudományi Kar Sürgősségi Ellátási és Egészségpedagógiai Intézete 2016. szeptember 16-17. között rendezi meg a XI. Pécsi Sürgősségi Napok konferenciát, melyen a sürgősségi ellátás aktuális kérdései kerülnek terítékre.

Esemény időpontja: 
2016. szeptember 16. 08:00 - 2016. szeptember 17. 16:00

Az Egészségtudományi Kar 2016 szeptemberétől elindítja nappali munkarendű, BSc szintű ápoló képzését a szerbiai Zomborban. Ezzel új külhoni felsőoktatási campus jön létre. 

A 10. Országos Felsőoktatási Véradóverseny ünnepélyes díjátadására az EFOTT fesztiválon került sor július 15-én este, ahol kihirdették, hogy a legnagyobb egyetemek között az első helyet a Pécsi Tudományegyetem szerezte meg.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) számára fontos mérföldkő volt, hogy az intézmény vezetésének szorgalmazására az elmúlt év végén megalakulhatott a PTE Sport és Parasport Bizottság, amely a közelgő jubileumi eseményeket is szem előtt tartva első feladatának tűzte ki, hogy a PTE-n kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó hallgatókat, illetve azokat a sportolókat, akik az egyetemi versenyeken sikeresen képviselik az Universitast, ösztöndíjban részesítsék.

Esemény időpontja: 
2016. május 30. 14:00

2016. augusztus 22-26-a között, második alkalommal kerül megrendezésre Karunkon a „Középiskolások hete" elnevezésű, egyhetes nyári tábor. Az eseményre 9-13. évfolyamos középiskolás hallgatókat várunk, akik érdeklődnek az általános orvos-, fogorvos-, gyógyszerésztudományi képzés, valamint az orvosi biotechnológia képzés iránt.

Esemény időpontja: 
2016. augusztus 24. 09:45

A Fulbright Bizottság tájékoztató előadást tart az ösztöndíjakról és a pályázás folyamatáról Pécsett 2016. április 5-én, kedden 11:00 órakor a Pécsi Tudományegyetemen: PTE Rektori Hivatal, Szenátusi terem.

Címkék: 

Oldalak

Feliratkozás RSS - pte csatornájára
You shall not pass!