Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Elismerés

„Kiváló Egyetem" elismerésben részesült a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja (PTE KK) az egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Az első alkalommal megjelenő Figyelő Medicina TOP200 évkönyv átfogó szempontrendszer alapján értékelte az egyetemi klinikákat, és a legjobbnak a PTE bizonyult.

Az ünnepi közgyűlésen Baranya kitüntető díjait is átadták olyan személyeknek, szervezeteknek, akik kiemelkedő tevékenységükkel nagyban hozzájárultak a megye közösségének építéséhez.

2018. szeptember 1-jén került sor Pécs Város Napja Ünnepi Közgyűlésének és a PTE Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésének közös rendezvényére. Az eseményen városi és egyetemi kitüntetések, díjak és elismerések átadására is sor került.

A Pécsi Tudományegyetem is felkerült az Academic Ranking of World Universities (ARWU) rangsort megjelentető SanghaiRanking frissen kiadott szakterületi listájára. Az intézményt a világ 500 legjobb egyetemét összesítő listán a 401-500. helyre sorolták a klinikai orvostudomány területén.

A Pécsi Tudományegyetem több oktatója vehetett át rangos kitüntetést, díjat Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.

2018. július 30. és augusztus 6. között 15. alkalommal rendezték meg az International Geography Olympiad (iGeo) földrajzi világversenyt 16-19 éves tanulóknak, amely a Nemzetközi Földrajzi Unió égisze alatt működő, legjelentősebb szakmai presztízsű vetélkedés ezen a tudományterületen. A kanadai Québec-ben lebonyolított versenyen a magyar csapat 10. alkalommal vett részt, és most először sikerült aranyérmet szerezni.

A 40 fős Pécsi Egyetemi Kórus 2018. július 18-29. között sikeres turnén vett részt Kínában. Mint kiemelt meghívott,  koncerteket és mesterkurzusokat tartott a világ egyik legnagyobb kórusfesztiválján, a 42 ország részvételével lebonyolított 14. China International Chorus Competition Fesztiválon.

Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár a Semmelweis-nap alkalmából díjakat és miniszteri elismerő okleveleket adott át a Pesti Vigadóban. A Pécsi Tudományegyetem több munkatársa is elismerésben részesült.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Elismerés csatornájára
You shall not pass!