Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Elismerés

„Kiváló Egyetem" elismerésben részesült a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja (PTE KK) az egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Az első alkalommal megjelenő Figyelő Medicina TOP200 évkönyv átfogó szempontrendszer alapján értékelte az egyetemi klinikákat, és a legjobbnak a PTE bizonyult.

Dr. Raposa László Bence, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Ápolástudományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézetének adjunktusa a New York-i Magyar Tudományos Társaság elismerését vehette át.

A Pécsi Tudományegyetem idén a 140. helyre került a regisztrált 719 egyetem között a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán. A tavalyi eredményhez képest ez 39 pozíciónyi előrelépést jelent a pécsi egyetem számára, és ezzel a második „legzöldebb” magyar egyetem az összevetés szerint.

Az Oktatási Hivatal adatai alapján 2018-ban is az általános orvos osztatlan mesterképzés bizonyult a képzési terület legnépszerűbb szakjának az első helyes jelentkezések alapján, de töretlen népszerűségnek örvendett az ápolás-és betegellátás alapszak gyógytornász és ápoló szakirányú képzése, valamint a fogorvos osztatlan mesterképzés is.

Idén is előkelő helyen végzett a PTE Bölcsészettudományi Kar a HVG Diploma 2019 rangsorában. Az Összetett képzési rangsorban 153 kar versenyében a PTE BTK, legjobb vidéki karként, megelőzve számos vetélytársat és a PTE minden egyéb karát, a 4. helyet foglalja el.

Címkék: 

Diploma 2019 című kiadvány szerint az oktatói kiválósági mutatók alapján az ország második legjobb pedagógusképző intézménye a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara. 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Elismerés csatornájára
You shall not pass!