Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Egyetemi élet

Címkék: 

Színes programok, élmények, információk, játékos kihívások, nyeremények, értékes kapcsolatok minden korosztálynak - nagy sikerrel zárult a Pécsi Tudományegyetem három napos rendezvénye a Pécsi Napokon.

Címkék: 

ÁCIÓ, KÁCIÓ, AKÁCIÓ, VAKÁCIÓ - számoltunk vissza a középiskolásoknak szóló rendezvényen, ahol közel 450 diák vett részt június 7-én a Szentágothai János Kutatóközpontban. 

Az Európai Parlament fellépésre szólította fel az Uniót a magyar jogállamiság kérdésében. Az erről szóló úgynevezett Sargentini-jelentést 448 szavazattal, 197 ellenszavazat és 48 tartózkodás mellett fogadták el szeptember 12-én, Strasbourgban. A szavazást megelőző napon, szeptember 11-én több regionális magyar médium foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy a jelentés végén szereplő állami felsőoktatási intézmények milyen szerepet töltöttek be a Magyarország kapcsán készült jelentésben.  Ezek közül kettő felsőoktatási intézmény vezetése cáfolta, hogy együttműködött volna a jelentést készítő bizottságokkal. Hogyan kerülhettek ezeknek az egyetemeknek a nevei a felsorolásba? 

Köszöntjük az első éves hallgatóinkat, és sok sikert kívánunk a PTE-n töltött évekhez! Egyben szeretnénk pár linket a figyelmetekbe ajánlani, melyek megkönnyíthetik a tanévkezdést.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egyetemi élet csatornájára
You shall not pass!