Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Rektorválasztás 2017

Miseta Attilát javasolja rektornak a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa

2017. december 18-án megtartotta a Pécsi Tudományegyetem rektorválasztó rendkívüli szenátusi ülését, melyet Miseta Attila professzor nyert meg, tehát őt terjeszti fel a PTE a fenntartóhoz a rektori magasabb vezetői tisztségének betöltésére 2018. július 1-től.

Miseta Attilát javasolja rektornak a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa

 

A Pécsi Tudományegyetemen Bódis József rektori megbízása 2018. június 30-án lejár, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki a Pécsi Tudományegyetem rektori magasabb vezetői tisztségének betöltésére.

 

A pályázati kiírásban megadott határidőig a Minisztériumhoz négy pályázat érkezett be (alfabetikus sorrendben): Bachmann BálintBetlehem JózsefGábriel Róbert és Miseta Attila pályázata. A minisztérium a dokumentációkat megvizsgálta és megállapította, hogy azok a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek megfelelnek.

 

A rektorválasztást megelőzően Bachmann Bálint visszavonta pályázatát, így végül hárman indulhattak a hétfőn délután megtartott rektorválasztó rendkívüli szenátusi ülésen, melynek végén Fábián Adrián, a Választási Bizottság elnöke hirdette ki a végeredményt. Az érvényes szavazatok alapján a PTE Szenátusa két fordulót követően első helyre rangsorolta Miseta Attila pályázatát 23 szavazattal.

 

Ennek megfelelően a Pécsi Tudományegyetem Miseta Attilát terjeszti fel a fenntartóhoz a rektori magasabb vezetői tisztségének betöltésére 2018. július 1-től. A rektort az oktatásért felelős miniszter felterjesztésére a köztársasági elnök bízza majd meg.

 

Miseta Attila 1960-ban született Kaposváron. 1984 óta oktat a Pécsi Tudományegyetemen. 1995-ben szerzett PhD fokozatot, 2000-ben habilitált, 2004 óta a Magyar Tudományos Akadémia Doktora. 2010-ben lett dékán az Általános Orvostudományi Karon, 2013 óta igazgatója a Laboratóriumi Medicina Intézetnek. Fő kutatási területe a molekuláris biológia. Elnyerte többek között a Markusovszky díjat, az erdélyi magyar nyelvű orvosképzés támogatásáért a Báthory István díjat, a Bálint Péter díjat, míg 2014-ben Pécs Megyei Jogú Város a Pro Communitate díjjal jutalmazta.

 


 

KORÁBBI HÍREINK:

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki a Pécsi Tudományegyetem rektori magasabb vezetői tisztségének betöltésére.

 

A pályázati kiírásban megadott határidőig a Minisztériumhoz négy pályázat érkezett be (a pályázatok a névre klikkelve érhetők el!):

 

Bachmann Bálint
Interjú az univpecs.com-on »

 

Betlehem József
Interjú az univpecs.com-on »

 

Gábriel Róbert
Interjú az univpecs.com-on »

 

Miseta Attila 
Interjú az univpecs.com-on »

 

A Minisztérium a pályázatokat megvizsgálta és megállapította, hogy azok a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek megfelelnek.

 

A Minisztérium a pályázati anyagokat az Egyetemnek megküldte, így a PTE rektori tisztségének betöltésére irányuló eljárás egyetemi szakasza elindult. A rektorválasztó szenátusi ülés időpontja: 2017. december 18. (hétfő) 14 óra, helyszíne a Dr. Halasy-Nagy József Aula (Pécs, Rákóczi út 80.).

 

A jelöltek jogosultak a programjukat a szervezeti egységeknél ismertetni, kampányukat egyénileg folytatják.

 

A jelöltek részvételével nyilvános vitafórumra kerül sor, amelynek időpontját a jelöltek közösen határozzák meg, szabályait közösen fogadják el.

 

Tisztelettel:

Dr. Fábián Adrián sk.
A Választási Bizottság elnöke

 

 

Kapcsolódó cikkünk:

Meghívó a rektorjelöltek bemutatkozására

 

You shall not pass!