Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Modern Városok Program - Látványos modernizáció a Pécsi Tudományegyetemen

Magyarország kormánya a Modern Városok Program részeként 24,8 milliárd forinttal támogatja a Pécsi Tudományegyetemet, melynek célja az intézmény versenyképességének erősítése, a külföldi hallgatói létszám növelése, és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása. Már most látható, hogy a következő néhány évben rohamos fejlődés várható a pécsi egyetemen. Fontos hangsúlyozni, hogy a fejlesztés, a modernizáció az egyetem mind a tíz karát és a Klinikai Központot egyaránt érinti.

 

 

Miseta Attila, az egyetem új rektora köszöntőjében a PTE fejlesztéseiről elmondta: A Modern Városok Program keretein belül látványos modernizáció zajlik egyetemünkön. Ennek keretében nemcsak új épületek építése és a már meglévők rekonstrukciója folyik, hanem ezekkel párhuzamosan a humán erőforrás képzése is. Az MVP a várossal való együttműködés jegyében jött létre.

 

Jenei Zoltán, a PTE kancellára szerint „óriási lehetőség, de egyúttal óriási felelősség is, ami a Pécsi Tudományegyetem előtt áll a következő években. Az a feladatunk, hogy sokkal versenyképesebb egyetemi környezetet hozzunk létre mind hazai, mind pedig nemzetközi viszonylatban.”

 

 

 

 

Letölthető dokumentumok:

You shall not pass!