Workshop és konferencia a nyelvoktatás megújításáért

2019.

október

22.

A São Pauló–i Egyetem Bölcsészkara Magyar Nyelv és Kultúra Tanfolyamának szervezői  2019. november 1-jén rendezik meg “Innováció egy globalizált világban – Magyarország – Brazília” címmel az V. Magyarok Brazíliában  konferenciát.


Workshop és konferencia nyelvoktatás megújításáért

 

A Magyar Nyelv és Kultúra Tanfolyamának koordinátora a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Nemzetközi Oktatási Központja. A programnak a São Pauló-i Egyetem ad helyet, finanszírozója pedig a PADS alapítvány.

A konferenciát megelőzi egy oktatói workshop, 2019. október 30-án a magyar mint idegen nyelv oktatóknak tart tanártovábbképzést Dr. Wéber Katalin, a PTE Idegen Nyelvi Központ munkatárs, a hol a résztvevők ECL beszédkészség-vizsgáztatói képzésen vehetnek részt.

A Magyarok Brazíliában éves konferencia célja egy tudományos és ismeretterjesztő esemény megvalósítása, mely egyszerre ápolja a hagyományokat és nyit meg új lehetőségeket. A PTE képviseletében Dr. Pelcz Katalin tart előadás a nyelvoktatás megújításának szükségességéről, és annak lehetséges módszereiről, a PTE gondozásában megjelenő MagyarOK tankönyvcsalád módszertani programján keresztül. 

A konferencia helyszíne: Jancsó István Auditórium, Biblioteca Brasiliana Guita e José Mindlin, UPS

A konferencia honlapja: hungarosnobrasil.com.br

 

Rovat

Barangold be a PTE-t virtuálisan az interaktív böngészőnkkel!