Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Regionális együttműködés a pedagógusképzéseben

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja szervezésében2017. április 20-án tartotta a Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum (DRPF) soron következő rendezvényét a régió felsőoktatási és köznevelési szakemberei számára. A mintegy hatvan résztvevő előadásokat, tájékoztatókat hallgathatott meg a pedagógusképzés aktuális kérdéseiről és a köznevelés oktatásirányításának helyi feladatairól. 

Regionális együttműködés a pedagógusképzéseben

 

A DRPF a PTE és a Kaposvári Egyetem pedagógusképzési szakembereinek testülete, amely kapcsolatot tart a régió szakembereivel. A rendezvényen részt vettek a dél-dunántúli tankerületi központok és oktatási központok vezetői, a két egyetem pedagógusképzési szakmai gyakorlataiban együttműködő gyakorló iskoláinak és partnerintézményeinek igazgatói is.  A megjelenteket a PTE Tanárképző Központ részéről Prof. Dr. Font Márta főigazgató, a DRPF elnöke és a Kaposvári Egyetem részéről Bencéné dr. Fekete Andrea oktatási dékánhelyettes köszöntötte.

Dr. Stéger Csilla, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese a tanárképzés aktuális kérdéseiről tartott előadást. Kiemelte a képzőhelyek és a köznevelés, a partnerintézményekkel való együttműködés fontosságát, megnövekedő szerepét.

Dr. Mrázik Julianna, a PTE BTK Neveléstudományi Intézet intézetigazgató helyettese, A pedagógusok módszertani felkészítése a végzettség nélküli iskolaelhagyás megelőzése érdekében c. EFOP-3.1.2.-16 pályázat szakmai vezetője, a projekt várható feladatairól, a partneriskolákkal való együttműködés lehetőségeiről adott tájékoztatást

Ritter Betty, a Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője az Oktatási Hivatal támogató tevékenységéről, míg Dr. Kis Szilvia, a Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője az Oktatási Hivatal korai iskolaelhagyás megelőzését szolgáló pedagógiai támogató rendszerének szolgáltatásairól adott áttekintést. Páva Péter, a Pécsi Tankerületi Központ igazgatója pedig ismertette a tankerületi átszervezésekkel megváltozott, kibővült helyi fenntartói feladatokat, a tankerület működési struktúráját.

A jelenlévők hasznosnak értékelték a rendezvényt, fontosnak tartják a felsőoktatás és a köznevelés közötti párbeszéd lehetőségét, a Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum rendszeressé váló szakmai találkozóit.

 

A testület működéséről a Tanárképző Központ honlapján található további információ: http://tanarkepzokozpont.pte.hu/

 

Rovat: 
You shall not pass!