Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Réfi Eszter, a PTE alumnája kapta a Csonka Ferenc-díjat

Pécs Város a sport népszerűsítése, az egészséges életre nevelés, az aerobik sportág területein elért sikerei, valamint közösségépítő, sportszervezői munkásságának elismeréseként a Csonka Ferenc-díj kitüntetést adományozta Réfi Eszter sportiskola igazgató, aerobik szakágvezető részére csütörtökön este.

 

Réfi Eszter 1984-ben született Pécsett. A Mecsekaljai Oktatási és Sportközpontban gimnáziumi érettségit szerzett, majd a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán elvégezte a testnevelő tanári szakot. Szakmai továbbképzését folytatta és a budapesti Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán szakedzői diplomát szerzett.

 

2012 óta a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Sportiskolájának igazgatója. Aktív sportpályafutásának befejezését követően kezdett el edzősködni aerobik egyesületeknél.  Szakmai feladata jelenleg tizenöt szakosztály edzői munkájának irányítása, közvetve így csaknem ezerötszáz sportolóért felel. Mint aerobik szakágvezető öt edzőt irányít, és több mint 150 fiatal aerobik versenyző versenyzését szervezi

 

 

Réfi Eszter kiemelkedő munkát végez a Sportiskola megújulásában, szakmai újjászervezésében, gazdaságos működtetésében, felhasználva ehhez tanulmányi és versenyzői pályafutása tapasztalatait. Az új működési forma során a korábbinál is nívósabb, minőségi munkával érdemelték ki a rangos elismeréseket a sportági szakszövetségektől, és érnek el versenyzőik egyre kiemelkedőbb hazai és nemzetközi eredményeket, világsikereket.

 

A Sportiskola vezetőjének legfőbb célja egészséges, boldog és sikeres sportolók nevelése, létszámbővítés, új sportágak bevonása a rendszerbe, hazai rendezésű versenyek szervezése, emellett az ae-robik sportág népszerűsítése, valamint a versenyaerobik utánpótlásának nevelése. A FIG, a Nemzetközi Tornaszövetség és a Magyar Torna Szövetség Aerobik Szakágának hivatalos versenybírója és edzőbizottsági tagja. 

 

Forrás: Polgármesteri Hivatal, Pécs

 

Rovat: 
You shall not pass!