Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

PTE Bora 2016

A két kategória-győztes végül a Lajvér Borház 2012-es évjáratú Cabernet Sauvignon Selection minőségi száraz vörösbora, valamint a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének 2015-ös évjáratú félédes Cirfandlija lett. 

 

A PTE Bora kitüntető címre idén is mind a négy - pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi - borvidékről érkeztek nevezések, 10 pincészetből összesen 16 bort indítottak a versenyen a boros gazdák. A két kategória-győztes végül a Lajvér Borház 2012-es évjáratú Cabernet Sauvignon Selection minőségi száraz vörösbora, valamint a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének 2015-ös évjáratú félédes Cirfandlija lett. Ugyanakkor a vörösbor verseny igen szoros ponteredményére tekintettel az egyetemi zsűri egy különdíjat is átadott, és „Jubileumi Különdíjjal” jutalmazta a hőgyészi Horváth Pince 2012-es évjáratú Madarász Cuvée borát.

 

PTE Bora 2016

 

Horváth László borász, a Horváth Pince tulajdonosa, Jakab Gábor egyetemi tanár, a PTE Szőlészeti és Borászati és Kutatóintézet igazgatója, és Fekete Krisztián, a Lajvér Borház értékesítési vezetője / fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

Fotó: Csortos Szabolcs/UnivPécs

 

Balról jobbra Horváth László borász, a Horváth Pince tulajdonosa, Jakab Gábor egyetemi tanár, a PTE Szőlészeti és Borászati és Kutatóintézet igazgatója, és Fekete Krisztián, a Lajvér Borház értékesítési vezetője látható.  

 

Címkék: 
You shall not pass!