Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Hírek

2018. július 19-22. között orvoskarunk ad otthont az első alkalommal megrendezett nemzetközi hallgatói tréningnek, melynek keretében 25 orvostanhallgató érkezett a baranyai megyeszékhelyre a világ minden kontinenséről. 

A Shanghai Institute of Technology 18 hallgatója és 2 oktatója érkezett a PTE-re azzal a céllal, hogy az európai és a magyar kulturális örökséggel ismerkedjen meg a július 15. és július 29. között megrendezésre kerülő nyári egyetemen. A program akadémiai részét, a tanórákat valamint a szakmai kirándulásokat a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar biztosítja, míg a rendezvény teljes körű szervezését a Külügyi Igazgatóság végzi.

A 19. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem július 22-én veszi kezdetét a Pécsi Tudományegyetemen, és 98 külföldi diák részvételével zajlik majd négy héten át. Érkeznek jelentkezők többek között Brazíliából, Bulgáriából, Csehországból, Finnországból, Görögországból, az Egyesült Államokból, Egyiptomból, Nagy-Britanniából, Indonéziából, Japánból, Dél-Koreából, Romániából, Dél-Afrikából, Oroszországból, Szlovákiából, Svájcból, Olaszországból, Lengyelországból. A visszatérő diákok között vannak már családok, sőt, olyan hallgató is lesz az idei csapatban, aki már a legelső pécsi nyári egyetemen is részt vett, 19 évvel ezelőtt!

Együttműködési megállapodást kötött pénteken délelőtt Szabadszentkirályon a Baranya Megyei Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem. A kontraktus értelmében Magyarország első egyeteme többek között a gazdaságra közvetlen élénkítő hatást gyakorló képzésfejlesztéssel, a tanárképzés gyakorlóhelyeinek növelésével, a megyével közös művészeti és kulturális programok szervezésével, valamint – akár a Modern Falvak Programhoz és az új népegészségügyi programhoz csatlakozva – a falvakban élők számára kiszélesített egészségügyi ellátással, szűrések biztosításával segítené a térség lakóinak életét.

Dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes, a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatója közel húszéves könyvtárvezetői pályafutását követően június 30-tól nyugdíjba vonult. Július 1-től a könyvtár új főigazgatója Szeberényi Gábor, aki 1999 óta a könyvtár munkatársa, 2014 óta a Digitális Tartalomszolgáltatási Osztály vezetője, majd 2017-től a Könyvtár stratégiai és innováció főigazgató-helyettese volt.

Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár a Semmelweis-nap alkalmából díjakat és miniszteri elismerő okleveleket adott át a Pesti Vigadóban. A Pécsi Tudományegyetem több munkatársa is elismerésben részesült.

Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be egyetemünk új rektori vezetése, amely július 1-től irányítja Magyarország első egyetemét. Miseta Attila egyetemi tanár, rektor tájékoztatása szerint az a cél, hogy a rektori ciklus végére elérjék a 25 000 fős hallgatói létszámot, úgy, hogy közben a hallgatók számára biztosított szolgáltatásokat folyamatosan fejlesztenék. 

Oldalak

You shall not pass!