Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

A Pécsi Egyetemi Kórus sikere Kínában

A 40 fős Pécsi Egyetemi Kórus 2018. július 18-29. között sikeres turnén vett részt Kínában. Mint kiemelt meghívott,  koncerteket és mesterkurzusokat tartott a világ egyik legnagyobb kórusfesztiválján, a 42 ország részvételével lebonyolított 14. China International Chorus Competition Fesztiválon.

A Pécsi Egyetemi Kórus sikere Kínában

 

A kínai állami televízió a CCTV egyenes adásban közvetítette fellépésüket a fesztivál megnyitóján és nagy sikerű önálló koncertet adtak Kína egyik legrangosabb koncerttermében, a Beijing Concert Hallban. Július 25-29. között pedig díszvendég volt az együttes a négy földrész kórusait felvonultató Jellow River International Chorus Fesztiválon, Lanzhou városában. A helyi sajtó, „világszínvonalú” produkcióként értékelte önálló fellépésüket.

 

A Pécsi Egyetemi Kórus sikere Kínában

 

A koncerteken 7 hallgató szólistaként is bemutatkozott. Az együttes Prof. dr. Lakner Tamás, Dr. Hoppál Péter egyetemi adjunktus vezényletével és Dr. Balatoni Sándor egyetemi tanársegéd közreműködésével minden esetben tomboló sikert aratott a kínai közönség körében, ezzel tovább öregbítve a magyar kórusmuzsika és a PTE jó hírét.

 

Rovat: 
You shall not pass!