Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Orvostanhallgatók jótékonysági futása a Bátor Tábor Élménykülönítményében

Kocsis Réka Izabella szigorló és Sütő Zsófia negyedéves orvostanhallgatók jótékonysági futáson készülnek részt venni a Bátor Tábor Élménykülönítményének színeiben.

Kocsis Réka Izabella, a PTE ÁOK hallgatója

 

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközössége. A csapat tagjai maratoni és félmaratoni futásokon, hosszútávú kerékpár- és triatlonversenyeken indulnak. Az általuk megtett kilométerek akár egy kávé, akár egy mozijegy áráért örökbe fogadhatóak.

A Bátor Tábor Hatvan városa mellett található, az egykori alkotótábor területén. Ez egy kizárólag magánadományokból felépített épületegyüttes, amely a súlyosan beteg gyermekek táboroztatására szolgál. Programjaik ingyenesek a résztvevő gyerekek és családjaik számára.

A Bátor Tábor Alapítvány közhasznú szervezetként működik, rendezvényeit kizárólag jótékonysági felajánlásokból tartja fent. A táborban hét, egyenként tízfős gyermekapartman, korszerű orvosi épület, 150 fős étterem, Közép-Európa legmodernebb magas-kötélpályája, egy műfüves focipálya, íjászpálya, médiastúdió, lovarda, csónakázótó, sportcsarnok és zeneterápiás terem várja a táborozókat.

 

Sütő Zsófia negyedéves orvostanhallgatója a PTE ÁOK-nak

 

A Bátor Tábor Alapítványt gyermekorvosok, gyermekpszichológusok és mentálhigiénés  szakemberek hozták létre 2001-ben. A Bátor Táborban a táborozók állandó szakorvosi felügyelet mellett vehetnek részt olyan programokon, amelyeknek a kipróbálására egészségi állapotuk miatt máshol nemigen volna lehetőségük. A vidám, felszabadító élmények hatására erősödik a gyerekek önbizalma és gyógyulásba vetett hite, bátrabban néznek szembe a hétköznapok nehézségeivel és a betegséggel.

A nyári táborozási időszakon túl szerveződő családi táborok és testvértáborok a beteg gyerekek hozzátartozóinak is komoly segítséget nyújtanak a feltöltődésben, a betegség által generált stressz-és krízishelyzetek feldolgozásában.

 

2017-ben az Élménykülönítmény közösségével eddig a következő versenyeken vettek részt: 

Telekom Vivicittá Félmaraton: 2017. április 9. (egyéni félmaraton és félmaraton párban)

McDonald's BringaMánia Tour de Balaton: 2017. május. 27. 
(6, 32, 86, 146 és 206 km-es távok)

Balaton átúszás: 2017. július 1.

 

Következő versenyeik: 

Spar Budapest Maraton Fesztivál: 2017.október 15. (egyéni maraton, egyéni 30 km, 4 fős staféta váltó) 

Az őszi futásra készül Sütő Zsófia és Kocsis Réka Izabella; Réka a 10 kilométeres távon,  Zsófia a 21 kilométeresen. Az alapítvány elkészített egy profilt számukra, amin keresztül az adománygyűjtés zajlik. A befolyt összeget a daganatos és krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítják.

 

A kezdeményezés sikeréhez mi is szeretnénk hozzájárulni azzal, hogy Zsófia és Réka profilját  megtekinthetővé tesszük:

 

http://elmenykulonitmeny.hu/jotekony-sportolo/kocsis-reka-izabella/

http://elmenykulonitmeny.hu/jotekony-sportolo/suto-zsofia/

 

Rovat: 
You shall not pass!