Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Olimpikonok, tánc és jótékonyság egy helyen, avagy Ásó, kapa és a nagykaland

A PTE Táncegyüttes szeptember 20-án mutatta be ismét nagy sikerrel a Kodály Központ színpadán Ásó, kapa és a nagykaland című táncbohózatát. Az est több szempontból is különleges volt, hiszen a darab apropóján sor került díjátadóra és jótékonysági gyűjtésre is, de még néhány kulisszatitokra is fény derült.

 

Az előadás előtt Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora a PTE Emlékplakettjét adományozta az Egyetem azon egykori és jelenlegi hallgatói, valamint gyakorló iskolai diákja számára, akik részt vettek a 2016. évi nyári olimpiai játékokon és paralimpián: Bor Barna cselgáncsozó, a PTE Természettudományi Kar egykori hallgatója, Csonka Zsófia sportlövő, a PTE Bölcsészettudományi Kar egykori hallgatója, Sárosi Laura tollaslabdázó, a PTE Műszaki és Informatikai Kar hallgatója, valamint Kenderesi Tamás úszó, a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium egykori diákja a helyszínen vehette át elismerését. Cirjenics Miklós cselgáncsozó, a Természettudományi Kar hallgatója, Csoknyai László cselgáncsozó, a Természettudományi Kar egykori hallgatója, ifj. Faldum Gábor triatlonos, a Természettudományi Kar hallgatója és Sors Tamás úszó, az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója elfoglaltságuk miatt később veszik át díjukat.

 

 

A táncos társkereső távoli tájakon alcímű darab végigkalauzolta a nézőket Földünk szebbnél szebb vidékein, mindezt látványos vetítés, a helyszínek jellegzetes, fülbemászó zenéinek, változatos táncainak és káprázatos népviseleteinek kíséretében. Az előadás érdekessége volt, hogy az egyik főszereplő egyenesen Norvégiából utazott ide a fellépés kedvéért, egy másik szereplő pedig két nappal előtte nyerte meg a Zala Szépe 2016 versenyt. A mit sem sejtő nézők tanúi lehettek egy, a darab történetébe rejtett, nyílt színi meglepetés születésnapi köszöntőnek, és együtt búcsúztatták el az együttes egyik távozó tagját is.

 

 

A rendezvény ideje alatt a PTE polgárai adományokat ajánlhattak fel a PTE Támogató Szolgálat javára. A darab szünetében az előtérben érzékenyítő programjukon közelebbről is megismerhették sérült társaink mindennapjait. A befolyt és a még továbbra is felajánlható összegekből a nézők közösen juttathatják különféle eszközökhöz a PTE fogyatékkal élő hallgatóit és dolgozóit, ezzel segítve őket tanulmányaik elvégzésében, munkájukban. 

 

You shall not pass!