Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Hírek

Nemzeti ünnepünk alkalmából tartott Díszdoktoravató Ünnepi Szenátusi Ülést, valamint a PTE-n tudományos doktori fokozatot szerző hallgatók számára szervezett ünnepélyes oklevélátadót a Pécsi Tudományegyetem március 14-én a Dr. Halasy-Nagy József Aulában.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át.

Február 28-án oklevélátadó ünnepség keretében köszöntöttük kollégáinkat a PTE KPVK Pécsi Képzési Központjában.

18 éves kortól, PTE hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók, (hobbi) zenészek és énekesek jelentkezését várjuk, akik bárzenét, jazzt, latin-amerikai zenét, popzenét, musicalt, operettet játszanak, énekelnek, és szívesen megmérettetnék magukat!

A Pécsi Tudományegyetem Nemzetköziesítési Programjának keretében, a Külügyi Igazgatóság szervezésében második alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Tavasz / International Spring rendezvénysorozata, mely többek közt azért jött létre, hogy a világ minden részéről érkezett és itt tanuló több mint 4000 hallgató szokásait, kultúráját közelebbről is megismerhessék a pécsi polgárok. 

A FameLab a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenye, amely 2018. április 5-én kezdődik a Magyar Tudományos Akadémia és a British Council szervezésében. 

Szerda délután hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég, mely ezúttal tudományterületenként rangsorolta a világ legjobb felsőoktatási intézményeit. A Pécsi Tudományegyetem az élet- és gyógyszertudományok területén az előkelő 451-500. pozícióba került.

Újabb napelemes rendszerekkel gazdagodott a Pécsi Tudományegyetem. Az európai uniós pályázatból finanszírozott projektben három helyszínen összesen közel nyolcszáz új napelem táblát telepítettek, amivel jelentősen csökkenteni tudja a pécsi egyetem az energiaigényét, ezzel is védve a környezetet.

A Nyitott Egyetem soron következő előadása 2018. március 6-án 18 órakor a Pécsi Tudományegyetem FEEFI Aulában (Pécs, Szántó Kovács János u. 1/B).

Oldalak

You shall not pass!