Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Hírek

A hétvégén tartott Budapesti Jogászbál alkalmával ismét pécsi jogász részesült Praesens-díjban: Meilinger Csaba tavaly szerzett diplomát a PTE ÁJK-n, jelenleg már ügyvédjelöltként dolgozik, azonban PhD-tanulmányait továbbra is egyetemünkön folytatja.

In memoriam Harsányi Iván (1930 – 2018)

Hétfő délután írta alá a Pécsi Tudományegyetem és a Dél-Dunántúl egyik legdinamikusabban fejlődő textilipari vállalata, a Rovitex Hungária Kft. vezetése együttműködési megállapodásukat, melynek értelmében a cég támogatja termékeivel a pécsi egyetem karait és köznevelési intézményeit, és a duális képzés további erősítése végett a hallgatók számára szakmai gyakorlatot is biztosít a jövőben. Emellett a piacvezető függönygyártó- és nagykereskedelmi vállalkozás ún. „kiemelt partner dolgozói kedvezményt” biztosít a PTE munkatársai számára.

Angol nyelvű szentmisére várják az érdeklődőket szombatonként a tanév ideje alatt a Pius Templomban.

2018. január 27-én az Országos Diákolimpián Debrecenben a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium lány és fiú kosárlabda csapata is döntőt játszott. Az izgalmas meccsek eredményeképpen a fiúcsapat országos bajnok lett, a lányok ezüstérmet szereztek. 

A Pécsi Tudományegyetem is csatlakozott a nemzetközi egyetemek sorához, hiszen több mint 4000 külföldi hallgatója már a hallgatói létszám 20%-át teszi ki. A PTE számos teljes és rövid képzési programot kínál angol és egyéb idegen nyelveken, de nyári egyetem kínálatunk is vonzó lehet a nemzetközi színtéren.

Felvételivel kapcsolatos kérdés esetén  a PTE 10 karán és a központban dolgozó kollégáink állnak szíves rendelkezésre! Forduljanak hozzánk bizalommal!

Pénteken délelőtt Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Hoppál Péter államtitkár, Pécs országgyűlési képviselője és Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ elnöke ünnepélyes keretek között adta át a pécsi egyetem Klinikai Központi Gyógyszertárának közvetlen lakossági gyógyszerellátást biztosító UNIV gyógyszertárát. Az ambulanciákon kezelt és klinikákról távozó, hazatérő betegeket, valamint a lakosságot ellátó gyógyszertár a Janus Pannonius Klinikai Tömb Honvéd utcai bejáratánál várja a mai naptól a betegeket és fogyasztókat.

A PTE idén az ÁRKÁD Pécs Bevásárlóközpontban is megmutatta magát. Nagy érdeklődés jellemezte a PTE Roadshow programjait, a táncos, színpadi produkciók vonzották a legnagyobb közönséget, de a színes és látványos standoknál mindig sok volt az érdeklődő.

A pécsi egyetemista életforma lényegét dióhéjban összefoglalni szinte lehetetlen. Sok másik egyetemi campussal ellentétben a PTE jóval nagyobb, éppen ezért sokszínűbb. Ez a sokszínűség fémjelzi a hallgatók egyetemi és a város kulturális életét is. Pécsi egyetemistának lenni életérzés, melyet mindenkinek a saját bőrén kell megtapasztalnia.

Oldalak

You shall not pass!