Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Hírek

Kedves Egyetemi Polgár!

2018. március 15-én, életének 80. évében, méltósággal viselt, hosszan tartó betegség következtében elhunyt a Pécsi Tudományegyetem egykori rektorhelyettese, az Állam- és Jogtudományi Kar volt dékánja, a Közigazgatási Jogi Tanszék vezetője, Dr. Ivancsics Imre.

Egyetemünk oktatói közül számosan vehettek át elismeréseket nemzeti ünnepünk március 15-e alkalmából. Kitüntetettjeinknek ezúton is gratulálunk!

Nemzeti ünnepünk alkalmából tartott Díszdoktoravató Ünnepi Szenátusi Ülést, valamint a PTE-n tudományos doktori fokozatot szerző hallgatók számára szervezett ünnepélyes oklevélátadót a Pécsi Tudományegyetem március 14-én a Dr. Halasy-Nagy József Aulában.

Február 28-án oklevélátadó ünnepség keretében köszöntöttük kollégáinkat a PTE KPVK Pécsi Képzési Központjában.

18 éves kortól, PTE hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók, (hobbi) zenészek és énekesek jelentkezését várjuk, akik bárzenét, jazzt, latin-amerikai zenét, popzenét, musicalt, operettet játszanak, énekelnek, és szívesen megmérettetnék magukat!

A Pécsi Tudományegyetem Nemzetköziesítési Programjának keretében, a Külügyi Igazgatóság szervezésében második alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Tavasz / International Spring rendezvénysorozata, mely többek közt azért jött létre, hogy a világ minden részéről érkezett és itt tanuló több mint 4000 hallgató szokásait, kultúráját közelebbről is megismerhessék a pécsi polgárok. 

A FameLab a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenye, amely 2018. április 5-én kezdődik a Magyar Tudományos Akadémia és a British Council szervezésében. 

Szerda délután hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég, mely ezúttal tudományterületenként rangsorolta a világ legjobb felsőoktatási intézményeit. A Pécsi Tudományegyetem az élet- és gyógyszertudományok területén az előkelő 451-500. pozícióba került.

Oldalak

You shall not pass!