Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Negyedszer is Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan Fesztiválon

Idén is lesz Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan Fesztiválon. Nagyharsányban, az Ősi Pincészet udvarán várják a kultúra, a társadalomtudományok, a bölcsészet és a művészetek kedvelőit.

Negyedszer is Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan Fesztiválon

 

A pécsi bölcsészkar világába pillanthat be, aki betér a Pécsi Bölcsész Udvarba augusztus 2-5. között. Beszélgetésekben, játékos együttlétben, koncerteken és színházi előadások során tapasztalhatják meg a kar leendő hallgatói, hozzátartozóik és az érdeklődők, milyen is a hamisítatlan pécsi bölcsész hangulat.

A kar változatos programokkal várja az érdeklődőket.

A De Facto és a Pécsibölcsész Magazin első évtizedéből válogatott kiállítás, ill. a Rocklitera tárlata folyamatosan megtekinthető az udvarban.

A Bölcsész Színházi Udvarban a Klasszika-filológia Tanszék Euripidész Hippolütosz c. drámájának beavató színházi előadása lesz látható. Interaktív színházzal várja a látogatókat az Improvokál Társulat, az Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet pedig a Csak egy füzet… című előadásukat mutatják be.

A Wlislocki Henrik Szakkollégium interaktív társasjátékkal hívogatja a betérőket, míg Köles Ferivel és Ács Norbival pólókat lehet szitázni.

Minden délután beszélgetéseket hallgathatnak meg az érdeklődők. Szó lesz a Mindenki című Oscar-díjas filmről, Arany Jánosról és A nagyidai cigányokról (ami előbb a Beck-testvérek felolvasásában is meghallgatható), vagy éppen a kortárs mitológiákról.

A Bölcsész Meseudvar délelőttönként a gyermekeket és a családokat várja: meseterápia, kreatív irodalmi foglalkozás, játékos nyelvi foglalkozás garantáltan mosolyt varázsol a legfiatalabb katlanozók arcára. Esténként könnyűzenei koncertek (Pszieszta Band, IVYZ, Kubalibre stb.) és kertmozi ígér kikapcsolódást.

Aki pedig megpihenne a nap folyamán, a Csorba Győző Könyvtár retro olvasóligetében relaxálhat egy könyv mellett, amihez az Ősi Pincészet borát kortyolgathajta.

 

Részletes program: http://www.ordogkatlan.hu/2016/05/pecsi-bolcsesz-udvar.html

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/150517525372968/

További információk: http://btk.pte.hu/pecsi_bolcsesz_udvar_ordogkatlan_fesztival

 

Rovat: 
You shall not pass!