Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Megérkeztek nemzetközi hallgatóink

A 2015/2016-os tanév első szemeszterében az Erasmus+ Program keretében 9 karra, 18 országból, 78 partneregyetemről, 142 Erasmusos hallgató érkezik a Pécsi Tudományegyetemre.

A PTE-n vendégeskedő külföldi hallgatóknak szervezett Orientációs Napot 2015. szeptember 7-én a Külügyi Igazgatóság a PTE dr. Halasy Nagy József Aulájában, amelyen a meghívott diákok mellett a kari Erasmus koordinátorok is részt vettek.

 

 

Az egyetem vezetésének részéről Dr. Zeller Gyula gazdasági és stratégiai rektorhelyettes köszönti a 2015/2016-os tanév első szemeszterében az Erasmus+, illetve egyéb egyetemközi szerződések által egyetemünkön tanuló külföldi diákokat. Dr. Komlódiné Dr. Pozsgai Gyöngyi  nemzetközi kapcsolatok koordinátor tájékoztatást nyújt a PTE Nemzetközi Kapcsolatairól, Németh Judit Intézményi Erasmus+ koordinátor ismerteti a hallgatóknak a hallgatói ügyintézés menetét. Az EHÖK Erasmus Student Network szekciója bemutatja a szemeszterben meghirdetésre kerülő, kulturális-sport, PTE és pécsi hallgatói rendezvényeit.

 

 

Az orientációs napon elméleti és gyakorlati teendőkről egyaránt esik szó, az Erasmus Iroda ad részletes információt többek között a beiratkozás menetéről, az idegenrendészeti teendőkről, a kollégiumi elhelyezésről, az egyetemen induló „Magyar, mint idegen nyelv” kurzusról, illetve a külföldi diákok részére meghirdetésre kerülő kulturális programokról.

 

A 142 Erasmusos hallgatón felül, a Science Without Borders brazil csereprogram keretében 9 brazil hallgató érkezik a PTE-re, míg egyéb egyetemközi szerződések keretein belül jön 1 amerikai, 4 koreai, 2 mexikói, 2 kanadai, 3 kazah és 1 japán hallgató.

 

Fotók: Csortos Szabolcs, UnivPécs

You shall not pass!