Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Madagaszkárról érkezett a PTE Hangja!

A Pécsi Egyetemi Napok nulladik napján, április 27-én, csütörtökön, rendezték a PTE Hangja tehetségkutató verseny döntőjét, a PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának szervezésében. 

PTE hangja

 

Április 27-én, csütörtökön, a Pécsi Egyetemi Napok nulladik napján rendezték a PTE Hangja tehetségkutató verseny döntőjét, a PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának (EHÖK) szervezésében. A 12 versenyzőt először Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, majd Decsi István, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere, végül Takács Gyula EHÖK elnök köszöntötte. Hangsúlyozták, hogy Pécsett kiemelten fontos a zenei kultúra, hiszen rengeteg országosan is ismert zenekar ebből a városból indult.

A PTE Hangja az egyetemen található tehetségeket hivatott felfedezni és hagyománnyá szeretne válni – ennek jogosultságát pedig az is bizonyítja, hogy zsúfolásig megtelt a rendezvény helyszíne. Hűen tükrözi az alapításának 650. jubileumi évét ünneplő Pécsi Tudományegyetem nemzetköziségét, hogy négy külföldi hallgató is a legjobbak közé került.

A produkciókat háromtagú szakmai zsűri értékelte: Vermes Tímea, opera-, operett-, musical énekesnő és színésznő, Lakner Tamás, Liszt Ferenc-díjas karnagy, a PTE Művészeti Kar dékánja és Beck Zoltán, a 30Y alternatív rockegyüttes alapítója, zenész, gitáros és szövegíró, a Zenélő Egyetem projekt megvalósítója.

Végül a zsűri döntése értelmében a pécsi orvoskar hallgatója, a madagaszkári Mino Rabenjafimanantsoa lett a PTE hangja. Mino az oklevél átvétele után elmondta, remekül érzi Pécsett magát, és örül annak, hogy a külföldi hallgatók számára is lehetséges, hogy ilyen rendezvényeken szerepelhessenek. A második helyen Iveszics Inez, a Közgazdaságtudományi Kar hallgatója végzett, míg a harmadik Török Nóra, a Természettudományi Kar hallgatója lett.

A PTE legjobb hangjai lehetőséget kapnak arra, hogy nyáron az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) is fellépjenek.

 

További képek a facebook-on!

 

You shall not pass!