Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

A londoniak szerint is helye van az elitben a PTE-nek!

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit rangsoroló listára tavalyhoz hasonlóan ezúttal is felkerült a PTE, a 751-800. helyre sorolva, az ötödik legjobb magyar egyetemként. 

A londoniak szerint is helye van az elitben a PTE-nek!

 

A Quacquarelli Symonds (QS) szakemberei hat szempont alapján rangsorolják az egyetemeket, többek közt a hallgatók aránya, a külföldi hallgatók és oktatók száma, a munkaadók véleménye, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága és az akadémiai szféra megítélése alapján. Mintegy négyezer egyetemet vizsgálnak, több mint 12 millió dokumentum és adat alapján. A négyezer intézményből végül „csak” a legjobb 980-at rangsorolják.

 

Berke Gyula, a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese a nemzetközi rangsor eredményei alapján elmondta: „Az, hogy továbbra is a nemzetközi élmezőnyben számolnak a pécsi egyetemmel, megtisztelő és felemelő. Az is pozitívum, hogy a tavalyi QS-rangsorhoz képest egy helyet javítottunk a magyar egyetemek között. Ugyanakkor vannak még fejlődési, kitörési lehetőségeink! Az továbbra is jelentős hátrányt jelent egyetemünk számára, hogy a művészeti eredmények, teljesítmények nem kellő súllyal esnek latba a legtöbb nemzetközi rangsor esetében."

 

Napjainkra már a Pécsi Tudományegyetem már közel 4000 külföldi hallgatóval rendelkezik, akik a világ több mint száz országából érkeztek a PTE-re tanulni.   

 

Rovat: 
You shall not pass!