Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Ismét pörögni kezd a Nemzetközi Tavasz

A Pécsi Tudományegyetem Nemzetköziesítési Programjának keretében, a Külügyi Igazgatóság szervezésében második alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Tavasz / International Spring rendezvénysorozata, mely többek közt azért jött létre, hogy a világ minden részéről érkezett és itt tanuló több mint 4000 hallgató szokásait, kultúráját közelebbről is megismerhessék a pécsi polgárok. 

Ismét pörögni kezd a Nemzetközi Tavasz

 

Az események márciustól májusig zajlanak érdekes és sokszínű programokkal a város legkülönfélébb helyszínein. Március 19-én az Ázsia Napok veszi kezdetét, Indonézia bemutatkozásával: 18 órától a BTK/TTK Ifjúság úti aulájában tradicionális táncbemutatók, dokumentumfilmvetítés és gasztronómiai kóstoló színesíti a programot.

 

 

Március 20-án a Kína Nap keretében délután 15.30-tól a Művészetek és Irodalom Házában indul a program, majd 17 órától Dr. Tarrósy István előadása lesz megtekinthető a Rektori Hivatal épületében. 18 órakor nyílik meg a Tudásközpontban a pécsi Konfuciusz Intézet eddigi munkásságát bemutató fotókiállítás, majd 19 órától a Kodály Központ színpadán a Shaolin Kung-Fu szerzetesek misztikus erejével ismerkedhetünk meg. 

 

Ismét pörögni kezd a Nemzetközi Tavasz

 

Március 21-én 17 órától a Zsolnay Negyed E78 színpadán India mutatkozik be: fotókiállítás, szitár- és tablakoncert, táncbemutatók, egy Indiáról szóló előadás és még egy interaktív jógaelőadás is szerepel a programok közt. Majd a Japán kultúrába nyerhetünk betekintést március 22-én a pécsi Reménysugár Egyesület Király utcai bázisán, ahol különböző teákat kóstolgatva megismerhetjük az origami és a furoshiki készítésének rejtelmeit is. 

 

fotó: Tóth Mariann

 

A programot egy, a PTE BTK nemzetközi kapcsolatok szakán tanuló japán diák előadása zárja. A rendezvények -egy kivételével- ingyenesek, a részletes és folyamatosan frissülő programokat pedig az International Spring facebook oldalán lehet nyomon követni: https://www.facebook.com/InternationalSpringPTE.

 

 

 

You shall not pass!